Ruginė prancūziška duonelė

Ruginė prancūziška duonelė

5 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Kaip žinia, bagetas – tai tikras Prancūzijos pasididžiavimas, be kurio sunku įsivaizduoti tradicinį prancūzišką stalą. Klasikiniai bagetai kepami iš aukštos kokybės kvietinių miltų. Tačiau ar įmanoma iškepti bagetą iš ruginių miltų? Iškepti bagetą vien tik iš ruginės tešlos – gana sudėtinga užduotis, nes ruginiai miltai turi labai mažai glitimo, kuris suteikia kepiniams purumo ir lengvumo. Būtent dėl to šiame recepte naudojami ir kvietiniai miltai – jie padeda tešlai geriau kilti ir suteikia bagetui tinkamą struktūrą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Druska – 4,5 gramo
  • Ruginiai miltai – 45 gramai
  • Kvietiniai miltai – 175 gramai
  • Sausos mielės – 1 gramas
  • Vanduo – 170 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Sumaišykite dubenyje abu miltų tipus, suberkite sausas mieles ir išmaišykite.
    2. Sumaišykite dubenyje abu miltų tipus, suberkite sausas mieles ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Supilkite 150 gramų vandens, užminkykite tešlą autolizei.
    3. Supilkite 150 gramų vandens, užminkykite tešlą autolizei.
  • Uždenkite tešlą servetėle arba maistine plėvele ir palikite autolizei 1–1,5 valandos kambario temperatūroje.
    4. Uždenkite tešlą servetėle arba maistine plėvele ir palikite autolizei 1–1,5 valandos kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Įpilkite į tešlą apie 20 ml vandens, suberkite druską.
    5. Įpilkite į tešlą apie 20 ml vandens, suberkite druską.
  • Užminkykite tešlą, geriausia tai daryti su mikseriu — intensyviai apie 10 minučių.
    6. Užminkykite tešlą, geriausia tai daryti su mikseriu — intensyviai apie 10 minučių.
  • Reklama
  • Uždenkite tešlą ir palikite kilti 2 valandoms kambario temperatūroje. Po 2 valandų tešloje atsiras daug burbuliukų — vyksta aktyvus rūgimas.
    7. Uždenkite tešlą ir palikite kilti 2 valandoms kambario temperatūroje. Po 2 valandų tešloje atsiras daug burbuliukų — vyksta aktyvus rūgimas.
  • Padalykite tešlą į 2 dalis, suformuokite paruošiamas formas, uždenkite plėvele ir palikite 15 minučių.
    8. Padalykite tešlą į 2 dalis, suformuokite paruošiamas formas, uždenkite plėvele ir palikite 15 minučių.
  • Reklama
  • Formuokite bagetą: ištempkite ruošinį į šoną, sulenkite trečdalį ir užspauskite.
    9. Formuokite bagetą: ištempkite ruošinį į šoną, sulenkite trečdalį ir užspauskite.
  • Sulenkite dar kartą ir užspauskite per visą ilgį. Švelniai paridenkite visą ruošinio ilgį.
    10. Sulenkite dar kartą ir užspauskite per visą ilgį. Švelniai paridenkite visą ruošinio ilgį.
  • Reklama
  • Perkelkite bagetų ruošinius ant miltais pabarstytos drobės siūle žemyn. Padarykite pertvarą tarp ruošinių. Uždenkite plėvele ir palikite ...
    11. Perkelkite bagetų ruošinius ant miltais pabarstytos drobės siūle žemyn. Padarykite pertvarą tarp ruošinių. Uždenkite plėvele ir palikite 40–50 minučių kildinti.
  • Po kildinimo atsargiai perkelkite ruošinius ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn. Galite pasinaudoti plona pjaustymo lenta.
    12. Po kildinimo atsargiai perkelkite ruošinius ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn. Galite pasinaudoti plona pjaustymo lenta.
  • Aštriu peiliu arba skustuvo peiliuku padarykite įpjovas. Įkaitinkite orkaitę iki 250°C. Pirmas 8–10 minutes kepkite 250°C (jei orkaitė tu...
    13. Aštriu peiliu arba skustuvo peiliuku padarykite įpjovas. Įkaitinkite orkaitę iki 250°C. Pirmas 8–10 minutes kepkite 250°C (jei orkaitė turi garų funkciją — įjunkite). Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10–15 minučių.
  • Reklama
  • Iškeptus bagetus išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
    14. Iškeptus bagetus išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
  • Bagetus galite patiekti. Jie nebus tokie purūs kaip kvietiniai prancūziški, bet bus labai skanūs ir kur kas sveikesni dėl minimalaus glit...
    15. Bagetus galite patiekti. Jie nebus tokie purūs kaip kvietiniai prancūziški, bet bus labai skanūs ir kur kas sveikesni dėl minimalaus glitimo kiekio.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai