Ruginė duona su medumi
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
13 val.
Apie receptą
Kepame viso grūdo ruginę duoną su ruginiu raugu. Duona smulkiai porėta, šiek tiek drėgna, malonaus ruginio aromato ir vidutinio rūgštumo. Iškepti ruginę duoną nėra greita užduotis, tačiau rezultatas be galo džiugina! Svarbiausia laikytis instrukcijų ir gausite nuostabią, sveiką ir maistingą naminę duoną.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Medus10 gramų (skystas)
-
Ruginiai miltai400 gramų (viso grūdo, 100 gramų raugui + 300 gramų vienai tešlai)
-
Druska10 gramų
-
Raugas10 gramų (pradžia)
-
Vanduo340 mililitrų (100 ml raugui + 240 ml tešlai)
-
Kalendra1 arbatinis šaukštelis (sėklos)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti tešlą, iš anksto pasirūpinkite raugu. Rūgimas užtruks 10-12 valandų. Todėl raugą patogu ruošti per naktį. Norėdami pradėti, paimkite brandintą ruginį raugą, pilno grūdo miltus, medų ir vandenį. Jei norite, recepte galite išsiversti be medaus, tiesiog neįtraukite šio produkto.
-
2. Vandenį šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir raugą.
-
Reklama
-
3. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Silikonine mentele išlyginkite raugo paviršių.
-
Reklama
-
5. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 10-12 valandų.
-
6. Laikui bėgant raugo paviršius taps laisvas, o viduje jis bus nusėtas mažais burbuliukais. Užkandis skleis malonų, šiek tiek rūgštoką rugių aromatą.
-
Reklama
-
7. Ruginei tešlai paruošti paruoškite vandenį, druską, raugą ir viso grūdo ruginius miltus.
-
8. Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį.
-
Reklama
-
9. Minkykite tešlą 7-10 minučių. Patogumui patartina naudoti virtuvės įtaisą ir kabliuko tvirtinimą. Paruošta tešla turi būti klampi ir vienalytė.
-
10. Paruoškite kepimo formą. Supilkite į ją tešlą ir sudrėkinę viršų išlyginkite silikonine mentele. Jei norite, tešlą apibarstykite kalendros sėklomis.
-
Reklama
-
11. Uždenkite formą su tešla nuo vėdinimo ir palikite tešlą kilti kambario temperatūroje 1-1,5 valandos. Po kildinimo duonos dydis pastebimai padidės, o paviršiuje pradės formuotis burbuliukai. Norėdami kepti duoną, įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių.
-
12. Kepkite duoną 250 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 185 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Gatavą duoną atvėsinkite ant grotelių.
-
13. Taip atrodo duonos riekelė. Naminės duonos skonis nepalyginamas. Aš noriu kepti naminę duoną vėl ir vėl!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama