Ruginė duona su medumi

Ruginė duona su medumi

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
13 val.

Apie receptą

Kepame viso grūdo ruginę duoną su ruginiu raugu. Duona smulkiai porėta, šiek tiek drėgna, malonaus ruginio aromato ir vidutinio rūgštumo. Iškepti ruginę duoną nėra greita užduotis, tačiau rezultatas be galo džiugina! Svarbiausia laikytis instrukcijų ir gausite nuostabią, sveiką ir maistingą naminę duoną.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Medus
    10 gramų (skystas)
  • Ruginiai miltai
    400 gramų (viso grūdo, 100 gramų raugui + 300 gramų vienai tešlai)
  • Druska
    10 gramų
  • Raugas
    10 gramų (pradžia)
  • Vanduo
    340 mililitrų (100 ml raugui + 240 ml tešlai)
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis (sėklos)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami paruošti tešlą, iš anksto pasirūpinkite raugu. Rūgimas užtruks 10-12 valandų. Todėl raugą patogu ruošti per naktį. Norėdami prad...
    1. Norėdami paruošti tešlą, iš anksto pasirūpinkite raugu. Rūgimas užtruks 10-12 valandų. Todėl raugą patogu ruošti per naktį. Norėdami pradėti, paimkite brandintą ruginį raugą, pilno grūdo miltus, medų ir vandenį. Jei norite, recepte galite išsiversti be medaus, tiesiog neįtraukite šio produkto.
  • Vandenį šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir raugą.
    2. Vandenį šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių. Šiltame vandenyje ištirpinkite medų ir raugą.
  • Reklama
  • Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Silikonine mentele išlyginkite raugo paviršių.
    4. Silikonine mentele išlyginkite raugo paviršių.
  • Reklama
  • Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 10-12 valandų.
    5. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 10-12 valandų.
  • Laikui bėgant raugo paviršius taps laisvas, o viduje jis bus nusėtas mažais burbuliukais. Užkandis skleis malonų, šiek tiek rūgštoką rugi...
    6. Laikui bėgant raugo paviršius taps laisvas, o viduje jis bus nusėtas mažais burbuliukais. Užkandis skleis malonų, šiek tiek rūgštoką rugių aromatą.
  • Reklama
  • Ruginei tešlai paruošti paruoškite vandenį, druską, raugą ir viso grūdo ruginius miltus.
    7. Ruginei tešlai paruošti paruoškite vandenį, druską, raugą ir viso grūdo ruginius miltus.
  • Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį.
    8. Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį.
  • Reklama
  • Minkykite tešlą 7-10 minučių. Patogumui patartina naudoti virtuvės įtaisą ir kabliuko tvirtinimą. Paruošta tešla turi būti klampi ir vien...
    9. Minkykite tešlą 7-10 minučių. Patogumui patartina naudoti virtuvės įtaisą ir kabliuko tvirtinimą. Paruošta tešla turi būti klampi ir vienalytė.
  • Paruoškite kepimo formą. Supilkite į ją tešlą ir sudrėkinę viršų išlyginkite silikonine mentele. Jei norite, tešlą apibarstykite kalendro...
    10. Paruoškite kepimo formą. Supilkite į ją tešlą ir sudrėkinę viršų išlyginkite silikonine mentele. Jei norite, tešlą apibarstykite kalendros sėklomis.
  • Reklama
  • Uždenkite formą su tešla nuo vėdinimo ir palikite tešlą kilti kambario temperatūroje 1-1,5 valandos. Po kildinimo duonos dydis pastebimai...
    11. Uždenkite formą su tešla nuo vėdinimo ir palikite tešlą kilti kambario temperatūroje 1-1,5 valandos. Po kildinimo duonos dydis pastebimai padidės, o paviršiuje pradės formuotis burbuliukai. Norėdami kepti duoną, įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių.
  • Kepkite duoną 250 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 185 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Tada sumaži...
    12. Kepkite duoną 250 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 185 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Gatavą duoną atvėsinkite ant grotelių.
  • Taip atrodo duonos riekelė. Naminės duonos skonis nepalyginamas. Aš noriu kepti naminę duoną vėl ir vėl!
    13. Taip atrodo duonos riekelė. Naminės duonos skonis nepalyginamas. Aš noriu kepti naminę duoną vėl ir vėl!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai