Rozmarinų ir česnakų aliejus

Rozmarinų ir česnakų aliejus

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Aliejus su rozmarinais ir česnakais pabrėš jūsų patiekalų skonį. Tai gali būti mėsos, žuvies ar įprastos daržovių salotos. Šį aliejų naudoju įvairiems patiekalams ruošti. Aromatas neįtikėtinas! Kvapus aliejus su rozmarinais ir česnakais net šviežią mėsą ar žuvį padarys daug skanesnę. O šiuo aliejumi pagardintos salotos sužibės naujomis spalvomis ir skoniais! Mėgstantiems aštrumą rekomenduoju įdėti pusę čili pipiro. Po 3 dienų citriną rekomenduoju išmesti, kad nesupelytų ir nesugadintų aliejaus skonio.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus
    250 mililitrų
  • Šviežias rozmarinas
    2~3 vnt (šakelės)
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Citrina
    2 griežinėliai
  • Provanso žolelės
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Naudokite nerafinuotą ypač tyrą aliejų. Patartina paimti šviežią rozmariną, jei jo nerandate, ...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Naudokite nerafinuotą ypač tyrą aliejų. Patartina paimti šviežią rozmariną, jei jo nerandate, pakeiskite jį džiovintu.
  • Į nedidelį puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite iki maždaug 40-50 laipsnių. Nereikia užvirti!
    2. Į nedidelį puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite iki maždaug 40-50 laipsnių. Nereikia užvirti!
  • Reklama
  • Įdėkite 1–2 rozmarino šakeles, 2 dideles česnako skilteles (supjaustykite puselėmis), Provanso žoleles (nebūtina, bet jos padaro aromatin...
    3. Įdėkite 1–2 rozmarino šakeles, 2 dideles česnako skilteles (supjaustykite puselėmis), Provanso žoleles (nebūtina, bet jos padaro aromatingesnę), citrinos skilteles ir, jei norite, druskos bei juodųjų pipirų.
  • Dar minutę pakaitinkite ant minimalios ugnies, nukelkite nuo viryklės. Palikite aliejų atvėsti.
    4. Dar minutę pakaitinkite ant minimalios ugnies, nukelkite nuo viryklės. Palikite aliejų atvėsti.
  • Reklama
  • Į tinkamą indą aliejui įdėkite porą česnako skiltelių ir šviežio rozmarino - 1-2 šakeles.
    5. Į tinkamą indą aliejui įdėkite porą česnako skiltelių ir šviežio rozmarino - 1-2 šakeles.
  • Supilkite atvėsintą aliejų kartu su citrina, česnaku ir rozmarinu. Padėkite į tamsią vietą 3 dienas, kad pasistovėtu. Pasibaigus laikui, ...
    6. Supilkite atvėsintą aliejų kartu su citrina, česnaku ir rozmarinu. Padėkite į tamsią vietą 3 dienas, kad pasistovėtu. Pasibaigus laikui, aliejų galite perkošti arba taip palikti, tačiau tokiu atveju naudojimo laikas bus trumpesnis.
  • Reklama
  • Aliejų laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Galite laikyti šaldytuve, tačiau prieš naudojimą stiklainį suplakite.
    7. Aliejų laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Galite laikyti šaldytuve, tačiau prieš naudojimą stiklainį suplakite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai