Rožinė lašiša, kepta sūrio padaže

Rožinė lašiša, kepta sūrio padaže

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Rožinė lašiša pagal šį receptą yra sultinga, švelni ir labai skani. Sūrio padažą lengva pasigaminti ir jis suteikia žuviai kreminio skonio. Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Naudokite receptą! Pagal šį receptą galite gaminti bet kokią raudoną žuvį, tačiau geriausiai tinka rožinė lašiša. Šiame padaže galite kepti ne tik filė, bet ir žuvį supjaustyti gabalėliais ir viską gaminti troškinio pavidalu. Mocarelą galima pakeisti kreminiu lydytu sūriu arba parmezanu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rožinė lašiša
    400 gramų (filė)
  • Sūris
    100 gramų (mocarela)
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas (bekvapis ir beskonis)
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Grietinėlė
    200 mililitrų (20~25% riebumo)
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kvietiniai miltai
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Rožinės lašišos filė pasūdykite ir pipiruokite iš abiejų pusių ir dėkite į keptuvę odele žemyn.
    2. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Rožinės lašišos filė pasūdykite ir pipiruokite iš abiejų pusių ir dėkite į keptuvę odele žemyn.
  • Reklama
  • Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant vidutin...
    3. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Svogūnus dėkite į keptuvę ir pakepinkite 5-6 minutes, bet neapkepkite. Į keptuvę su svogūnais suberkite miltus, išmaišykite ir pakepinkite dar minutę.
  • Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Į keptuvę su svogūnais supilkite grietinėlę ir maišydami kepkite, kol sutirštės. Į padažą suberkite sūr...
    4. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Į keptuvę su svogūnais supilkite grietinėlę ir maišydami kepkite, kol sutirštės. Į padažą suberkite sūrį, išmaišykite ir virkite, kol ištirps. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Formoje esančią rausvą lašišą apliekite paruoštu sūrio padažu.
    5. Formoje esančią rausvą lašišą apliekite paruoštu sūrio padažu.
  • Formą su žuvimi pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Sūrio padaže iškeptą rausvą lašišą išimki...
    6. Formą su žuvimi pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Sūrio padaže iškeptą rausvą lašišą išimkite iš orkaitės, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai