Risotto su rūkyta krūtinėle
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Noriu jūsų dėmesiui pristatyti labai paprastą, skanų ir greitai paruošiamą patiekalą. Viskas kepama vienoje keptuvėje. Patiekalas paruošiamas vienoje keptuvėje per pusvalandį. Pradedame nuo svogūno ir krūtinėlės pakepinimo, tada supilame ryžius ir sultinį. Gesinam ir viskas!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai2 puodeliai
-
Augalinis aliejus50 mililitrų
-
Svogūnai1 vnt
-
Rūkyta krūtinėlė200 gramų
-
Mėsos sultinys600 mililitrų
-
Druska1 gramas
-
Malti juodieji pipirai1 gramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite svogūną. Smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną iki skaidrumo.
-
2. Rūkytą krūtinėlę smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
3. Supjaustytą krūtinėlę suberkite į svogūną. Kepkite 3 minutes.
-
4. Pridėti ryžių. Išmaišykite ryžius taip, kad aliejus visiškai pasiskirstytų ant ryžių ir pažodžiui kiekvienas ryžių grūdas būtų padengtas aliejumi. Į keptuvę daugiau nedėsime.
-
Reklama
-
5. Supilkite 1,5 samčio sultinio. Išmaišykite. Sultinys stipriai užvirs. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite ryžius uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami.
-
6. Jei vandens sumažėjo, o ryžiai vis dar žali, supilkite daugiau sultinio arba vandens ir troškinkite. Pildami sultinį atminkite, kad ryžiai neturi plūduriuoti sultinyje kaip sriuboje. Sultinys tik šiek tiek praskiedžia ryžius. Paprastai sultinį pilu apie 4 kartus. Padvigubėjus rizoto masei, galite pasūdyti, pagardinti pipirais, pagardinti mėgstamais prieskoniais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama