Riešutų ir cinamono bandelės
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Labai skanios, minkštos, saldžios bandelės su graikiniais riešutais ir cinamonu puikiai tiks prie šeimos arbatos. Šias bandeles visai nesunku paruošti, o vaikai mėgsta jas! Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi du padėklai bandelių, tad jas kepiau dviem partijomis. Būtinai išbandykite bandeles pagal šį receptą ir pamaloninkite savo artimuosius gardžiais kepiniais!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas250 mililitrų
-
Miltai450 gramų
-
Sviestas100 gramų (Tešlai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Graikiniai riešutai100 gramų
-
Cinamonas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus120 gramų
-
Presuotos mielės20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite 30 gramų cukraus, presuotas mieles. Maišykite, kol mielės ištirps.
-
Reklama
-
3. Įdėkite 4 valgomus šaukštus miltų.
-
4. Sumaišykite visus šiuos ingredientus, užmaišykite tešla. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Po pusvalandžio tešlos tūris pastebimai padidėjo.
-
6. Į atskirą dubenį supilkite ištirpintą sviestą (80 gramų), įberkite 50 gramų cukraus ir druskos. Viską išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
7. Išplakame kiaušinius.
-
8. Viską energingai išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
9. Į tešlą supilkite saldų kiaušinių mišinį ir viską išmaišykite šaukštu.
-
10. Pradėkime dalimis sijoti miltus ir minkyti tešlą.
-
Reklama
-
11. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie pirštų. Jei reikia, miltų kiekį kontroliuokite patys, sutelkdami dėmesį į galutinę tešlos konsistenciją. Tešlą suapvalinkite dubenyje, dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite valandai tokioje padėtyje kilti.
-
12. Po valandos tešla labai pakilo ir paruošta tolesniam darbui.
-
13. Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į maždaug 1 cm storio stačiakampį sluoksnį. Tešlos paviršių ištepkite minkštu sviestu (20 gramų).
-
Reklama
-
14. Graikinius riešutus smulkiai supjaustykite peiliu.
-
15. Pirmiausia tešlos sluoksnio paviršių ištepkite cukraus ir cinamono mišiniu (atskirame dubenyje sumaišykite 40 gramų cukraus su 2 arbatiniais šaukšteliais cinamono), o po to tolygiai pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
-
16. Tešlą su įdaru susukti į vyniotinį.
-
17. Ir peiliu supjaustykite į lygias dalis.
-
18. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir visas būsimas bandeles išdėliokite nedideliu atstumu viena nuo kitos, kiekvieną bandelę aptepkite suplaktu kiaušinio tryniu. Bandeles kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
-
19. Karštas bandeles galima patiekti iš karto. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama