Riešutinė nuga
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Riešutinę nugą siūlau pasigaminti namuose – tai labai skanus desertas, kuris bus idealus priedas prie arbatos. Atkreipkite dėmesį į receptą! Galite naudoti visiškai bet kokius riešutus, tinka tiek skystas, tiek tirštas natūralus medus. Būtinai išbandykite riešutų nugą pagal šį receptą ir nudžiuginkite savo artimuosius gardžiu desertu!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Medus250 gramų
-
Žemės riešutai300 gramų (blanširuoti)
-
Cukrus300 gramų
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis (tepimui)
-
Kiaušinio baltymai2 vnt
-
Vanduo50 mililitrų
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Žemės riešutus suberkite į sausą keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Visą cukrų supilkite į storadugnį puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite medaus.
-
4. Virkite sirupą ant vidutinės ugnies, kol užvirs, o tada dar 15 minučių, reguliariai maišydami šaukštu.
-
Reklama
-
5. Iš citrinos išspaudžiau citrinos sultis, galima naudoti jau paruoštas sultis.
-
6. Kiaušinių baltymus sudėkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu iki putų, tada supilkite citrinos sultis ir toliau plakite baltymus, kol susidarys minkštos smailės.
-
Reklama
-
7. Dabar maža srovele supilkite medaus sirupą iš puodo ir toliau plakite mikseriu. Visą masę plakite mikseriu, kol jums atrodys, kad mikseris plaka vis sunkiau, tai yra apie 7-10 minučių po medaus sirupo įpylimo.
-
8. Į saldų mišinį suberkite visus skrudintus žemės riešutus ir šaukštu maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
-
Reklama
-
9. Patogią formą išklokite maistine plėvele, patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir šaukštu išlyginkite visą riešutų masę. Formą su nuga dedame nakčiai į šaldytuvą – turi sustingti.
-
10. Sustingusią nugą išimkite iš formos.
-
Reklama
-
11. Šlapiu peiliu nugos sluoksnį supjaustykite kubeliais ir patiekite. Atšaldyta nuga gerai išlaiko formą, tačiau kambario temperatūroje po kurio laiko tampa minkštesnė.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama