Riešutinė nuga

Riešutinė nuga

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Riešutinę nugą siūlau pasigaminti namuose – tai labai skanus desertas, kuris bus idealus priedas prie arbatos. Atkreipkite dėmesį į receptą! Galite naudoti visiškai bet kokius riešutus, tinka tiek skystas, tiek tirštas natūralus medus. Būtinai išbandykite riešutų nugą pagal šį receptą ir nudžiuginkite savo artimuosius gardžiu desertu!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Medus
    250 gramų
  • Žemės riešutai
    300 gramų (blanširuoti)
  • Cukrus
    300 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 arbatinis šaukštelis (tepimui)
  • Kiaušinio baltymai
    2 vnt
  • Vanduo
    50 mililitrų
  • Citrinų sultys
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Žemės riešutus suberkite į sausą keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
    2. Žemės riešutus suberkite į sausą keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Visą cukrų supilkite į storadugnį puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite medaus.
    3. Visą cukrų supilkite į storadugnį puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite medaus.
  • Virkite sirupą ant vidutinės ugnies, kol užvirs, o tada dar 15 minučių, reguliariai maišydami šaukštu.
    4. Virkite sirupą ant vidutinės ugnies, kol užvirs, o tada dar 15 minučių, reguliariai maišydami šaukštu.
  • Reklama
  • Iš citrinos išspaudžiau citrinos sultis, galima naudoti jau paruoštas sultis.
    5. Iš citrinos išspaudžiau citrinos sultis, galima naudoti jau paruoštas sultis.
  • Kiaušinių baltymus sudėkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu iki putų, tada supilkite citrinos sultis ir toliau plakite baltymus, kol ...
    6. Kiaušinių baltymus sudėkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu iki putų, tada supilkite citrinos sultis ir toliau plakite baltymus, kol susidarys minkštos smailės.
  • Reklama
  • Dabar maža srovele supilkite medaus sirupą iš puodo ir toliau plakite mikseriu. Visą masę plakite mikseriu, kol jums atrodys, kad mikseri...
    7. Dabar maža srovele supilkite medaus sirupą iš puodo ir toliau plakite mikseriu. Visą masę plakite mikseriu, kol jums atrodys, kad mikseris plaka vis sunkiau, tai yra apie 7-10 minučių po medaus sirupo įpylimo.
  • Į saldų mišinį suberkite visus skrudintus žemės riešutus ir šaukštu maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
    8. Į saldų mišinį suberkite visus skrudintus žemės riešutus ir šaukštu maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
  • Reklama
  • Patogią formą išklokite maistine plėvele, patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir šaukštu išlyginkite visą riešutų masę. Formą su...
    9. Patogią formą išklokite maistine plėvele, patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir šaukštu išlyginkite visą riešutų masę. Formą su nuga dedame nakčiai į šaldytuvą – turi sustingti.
  • Sustingusią nugą išimkite iš formos.
    10. Sustingusią nugą išimkite iš formos.
  • Reklama
  • Šlapiu peiliu nugos sluoksnį supjaustykite kubeliais ir patiekite. Atšaldyta nuga gerai išlaiko formą, tačiau kambario temperatūroje po k...
    11. Šlapiu peiliu nugos sluoksnį supjaustykite kubeliais ir patiekite. Atšaldyta nuga gerai išlaiko formą, tačiau kambario temperatūroje po kurio laiko tampa minkštesnė.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai