Sriuba su mėsa ir bulvėmis
  • Porcijos: 6-8
    Gaminimo laikas: 40 min.

Sriuba su mėsa ir bulvėmis

Paprastų ir skanių pirmųjų patiekalų mėgėjams siūlau lengvą ir labai skanų receptą - gaminti bulvių sriubą su mėsa. Šiek tiek laiko ir pastangų, ir sočiai pavalgyti gali visa šeima.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Mėsa
    300 gramų
  • Bulvės
    2
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Lauro lapas
    1
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Pipirai
    1 žiupsnelis
  • Švieži žalumynai
    1 žiupsnelis
  • Kaip pagaminti

    Sriuba su mėsa ir bulvėmis
  • 1.
    Nuotrauka
    Pirmiausia reikia padaryti sultinį su mėsa. Šiuo atvėju mes naudojame vištienos filė, todėl sriuba išverda gana greitai. Jei naudojama kita mėsa, sultinį geriau išvirti iš anksto. Filė turi būti nuplauta, nušluostyta ir supjaustyta mažais gabalėliais.
  • 2.
    Nuotrauka
    Filė sudėkite į puodą su vandeniu. Kai užvirs, būtinai pašalinkite susidariusias putas ir sumažinkite ugnį.
  • 3.
    Nuotrauka
    Tai paprastas bulvių sriubos su mėsa receptas, todėl paruošiamasis procesas užtrunka minimaliai. Kol verda sultinys, svogūną reikia nulupti ir susmulkinti.
  • 4.
    Nuotrauka
    Morkas taip pat nulupkite ir supjaustykite. Jei pageidaujama, morkas galima tarkuoti ant vidutinios arba rupios tarkos
  • 5.
    Nuotrauka
    Ir žinoma pagrindinis šios sriubos ingredientas yra bulvės. Jas reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  • 6.
    Nuotrauka
    Jei naudojamas paruoštas sultinys, mėsa turi būti išimta ir supjaustyta mažais gabalėliais. Tada užvirkite sultinį ir ten sudėkite daržoves. Užvirus įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, taip pat pridėkite mėgstamų prieskonių. Įdėkite lauro lapą ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • 7.
    Nuotrauka
    Kai visi ingredientai bus gerai išvirę, sriubą galima nukelti nuo ugnies. Jei mėsa jau paruošta, ją reikia saudėti į keptuvę 5 minutes prieš ją kepant, kad ji tinkamai sušiltų. Prieš patiekiant, bulvių sriubą su mėsa namuose galima apibarstyti nuplautomis ir smulkintomis šviežiomis žolelėmis pagal skonį.


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą