Morkų ir grikių pyragas
5 (1 įvertinimai)
								6  Porcijos
						
								1 val. 30 min.
						Apie receptą
Arbatai siūlau pasigaminti kvapnų, drėgną ir labai skanų pyragą. Įdėjus morkų jis neišsausės, o grikiai suteiks naudos ir vitaminų. Puikus pasirinkimas besirūpinantiems savo sveikata! Morkos pyragui suteiks saulėtą spalvą. Iškepusiame pyrage visiškai nesijaučia nei morkos, nei augalinis aliejus. Galite naudoti bet kokius džiovintus vaisius; juos galima mirkyti ne tik apelsinų sultyse, bet ir konjake ar rome. Prieskonius galite pakeisti mėgstamais; puikiai tinka paruoštas meduolių prieskonis. Gatavą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Miltai / 
					# Vaisiai / 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Morkos140 gramų (nuluptos)
 - 
													Apelsinas1/2 vnt
 - 
													Razinos50 gramų (be kauliukų)
 - 
													Džiovinti abrikosai50 gramų
 - 
													Kefyras50 mililitrų (riebus)
 - 
													Kiaušiniai2 vnt
 - 
													Maltas cinamonas1/2 arbatinio šaukštelio
 - 
													Grikių miltai85 gramai
 - 
													Kvietiniai miltai85 gramai
 - 
													Druska1 žiupsnelis
 - 
													Cukrus100 gramų
 - 
													Augalinis aliejus85 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
 - 
													Soda1 šaukštelis
 - 
													Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
 - 
													Maltas muskato riešutas1/4 arbatinio šaukštelio
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir gerai nusausinkite. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. - 
                                                    
2. Nuo pusės apelsino nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Džiovintus vaisius nuplaukite, suberkite į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti. Džiovintus abrikosus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį kartu su razinomis. Užpilkite juos apelsinų sultimis, uždenkite ir palikite vėsioje vietoje 8 valandas. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Į dubenį suberkite kvietinius ir grikių miltus, suberkite kepimo miltelius, prieskonius ir išmaišykite. - 
                                                    
4. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite mikseriu iki purios ir šviesios masės. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir švelniai išmaišykite. - 
                                                    
6. Šiltą kefyrą sumaišykite su soda iki vientisos masės. Mišinys pradės putoti, tai normalu. Į kiaušinius supilkite kefyrą ir išmaišykite iki vientisos masės. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, kartu su žievele suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite. - 
                                                    
8. Miltų mišinį persijokite į dubenį su kiaušiniais ir morkomis, švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų būti kaip tiršta grietinė. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Į tešlą supilkite išmirkytus džiovintus vaisius su sultimis ir išmaišykite. - 
                                                    
10. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą perkelkite į skardą ir išlyginkite. - 
Reklama
 - 
                                                    
11. Skardą su tešla pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą su popieriumi ir visiškai atvėsinkite. - 
                                                    
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















