Morkų ir grikių pyragas

Morkų ir grikių pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Arbatai siūlau pasigaminti kvapnų, drėgną ir labai skanų pyragą. Įdėjus morkų jis neišsausės, o grikiai suteiks naudos ir vitaminų. Puikus pasirinkimas besirūpinantiems savo sveikata! Morkos pyragui suteiks saulėtą spalvą. Iškepusiame pyrage visiškai nesijaučia nei morkos, nei augalinis aliejus. Galite naudoti bet kokius džiovintus vaisius; juos galima mirkyti ne tik apelsinų sultyse, bet ir konjake ar rome. Prieskonius galite pakeisti mėgstamais; puikiai tinka paruoštas meduolių prieskonis. Gatavą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Morkos
    140 gramų (nuluptos)
  • Apelsinas
    1/2 vnt
  • Razinos
    50 gramų (be kauliukų)
  • Džiovinti abrikosai
    50 gramų
  • Kefyras
    50 mililitrų (riebus)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Maltas cinamonas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Grikių miltai
    85 gramai
  • Kvietiniai miltai
    85 gramai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    100 gramų
  • Augalinis aliejus
    85 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
  • Soda
    1 šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Maltas muskato riešutas
    1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir gerai nusaus...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir gerai nusausinkite. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
  • Nuo pusės apelsino nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Džiovintus vaisius nuplaukite, suberkite į sietelį ir leiskite vandeniui v...
    2. Nuo pusės apelsino nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Džiovintus vaisius nuplaukite, suberkite į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti. Džiovintus abrikosus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį kartu su razinomis. Užpilkite juos apelsinų sultimis, uždenkite ir palikite vėsioje vietoje 8 valandas.
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite kvietinius ir grikių miltus, suberkite kepimo miltelius, prieskonius ir išmaišykite.
    3. Į dubenį suberkite kvietinius ir grikių miltus, suberkite kepimo miltelius, prieskonius ir išmaišykite.
  • Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite mikseriu iki purios ir šviesios masės.
    4. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite mikseriu iki purios ir šviesios masės.
  • Reklama
  • Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir švelniai išmaišykite.
    5. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir švelniai išmaišykite.
  • Šiltą kefyrą sumaišykite su soda iki vientisos masės. Mišinys pradės putoti, tai normalu. Į kiaušinius supilkite kefyrą ir išmaišykite ik...
    6. Šiltą kefyrą sumaišykite su soda iki vientisos masės. Mišinys pradės putoti, tai normalu. Į kiaušinius supilkite kefyrą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite smulkia tarka, kartu su žievele suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite.
    7. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, kartu su žievele suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite.
  • Miltų mišinį persijokite į dubenį su kiaušiniais ir morkomis, švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų būti kaip tiršta grietinė.
    8. Miltų mišinį persijokite į dubenį su kiaušiniais ir morkomis, švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų būti kaip tiršta grietinė.
  • Reklama
  • Į tešlą supilkite išmirkytus džiovintus vaisius su sultimis ir išmaišykite.
    9. Į tešlą supilkite išmirkytus džiovintus vaisius su sultimis ir išmaišykite.
  • Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą perkelkite į skardą ir išlyginkite.
    10. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą perkelkite į skardą ir išlyginkite.
  • Reklama
  • Skardą su tešla pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą su popieriumi ir visiškai atvės...
    11. Skardą su tešla pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą su popieriumi ir visiškai atvėsinkite.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai