Pilno grūdo pica be mielių
  • Porcijos: 3-4
    Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.

Pilno grūdo pica be mielių

Kad pica nudžiugintų savo skoniu, tešlą reikia iškočioti iki 3 mm storio ir ne daugiau. Jei pagrindas yra storesnis, jis nebus gerai iškepęs, bus kietas ir beskonis. Taip pat atkreipiu dėmesį, kad įdarą galite gaminti pagal savo skonį. Tačiau dėl šoninės ir kumpio pica tampa sultinga ir labiau pabrėžia jos skonį. Atkreipkite dėmesį į receptą!

  • Reikalingi ingridientai:

  • Pilno grūdo miltai
    240~260 gramų
  • Kefyras
    180 mililitrų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai tešlai
    1/2 šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Kumpis
    80~100 gramų (įdarui)
  • Šaltai rūkyta šoninė
    70 gramų (įdarui)
  • Vyšniniai pomidorai
    5~7 (įdarui)
  • Paprikos
    1 (vidutinio dydžio)
  • Sūris
    100~120 gramų (kietas)
  • Pomidorų padažas
    6~8 šaukštai
  • Svogūnai
    1/2 vnt. (Įdarui)
  • Kaip pagaminti

    Pilno grūdo pica be mielių
  • 1.
    Nuotrauka
    Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • 2.
    Nuotrauka
    Pradedame nuo tešlos. Dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinį, žiupsnelį druskos.
  • 3.
    Nuotrauka
    Suberkite miltus, kepimo miltelius. Pradėkite maišyti šakute, kai tik tešla susirenka į gumulus, įpilkite šaukštą sviesto ir minkykite rankomis. Minkant tešla prilips prie rankų, tačiau palaipsniui sukibs į gumulą.
  • 4.
    Nuotrauka
    Gautą tešlą suvyniokite į maišelį ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
  • 5.
    Nuotrauka
    Kol tešla šaldytuve, paruoškite įdarą. Supjaustykite kumpį storomis juostelėmis. Šoninę mažais gabalėliais.
  • 6.
    Nuotrauka
    Supjaustykite pomidorus į ketvirčius. Pipirai plonomis juostelėmis. Svogūnai mažais gabaliukais.
  • 7.
    Nuotrauka
    Praėjus laikui, tešlą išimkite iš šaldytuvo. Iškočiokite į 3 mm storio sluoksnį, padėkite ant kepimo popieriaus, tada ant kepimo skardos. Šakute pabadyti tešlos pagrindą kiaurai. Kepimo skardą su pagrindu padėkite į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių, 3-4 minutėms.
  • 8.
    Nuotrauka
    Praėjus nurodytam laikui, kepimo skardą su paplotėliu išimkite iš orkaitės. Neišjunkite orkaitės. Pagrindą aptepkite pomidorų padažu. Ant viršaus sutarkuokite 80 gramų sūrio.
  • 9.
    Nuotrauka
    Ant sūrio uždėkite kumpį, šoninę, jei norite, pabarstykite žolelėmis.
  • 10.
    Nuotrauka
    Išdėstykite pomidorus, paprikas. Ant viršaus sutarkuokite likusį sūrį. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių, 15 minučių, tai priklauso nuo jūsų orkaitės galimybių.
  • 11.
    Nuotrauka
    Praėjus laikui, išimkite picą iš orkaitės.
  • 12.
    Nuotrauka
    Patiekite karštą.
  • 13.
    Nuotrauka
    Skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą