Naminis paukščių pieno tortas

Naminis paukščių pieno tortas

5 (1 įvertinimai)

8

Porcijos

8 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Anądien iš mamos pavyko sužinoti paukščių pieno receptą - mano mėgstamą vaikystės desertą. Dariau pagal mamos receptą - gavosi fantastiškai skanu. Į putėsius panašus kreminis pagrindas, plonas aksominis kakavos sluoksnis... Tas skonis žodžiais negali būti perteiktas. Daug kartų skaniau nei parduotuvėje įsigyti saldumynai ar paukščių pieno tortai. Rekomenduoju išbandyti!

Receptai pagal ingridientus: # Pieno produktai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Želatina (pakeliais)
    3 pakeliai (po 30 gramų)
  • Pienas
    370 mililitrų (100 ml
  • Cukrus
    300 gramų
  • Grietinė
    450 gramų
  • Plakta grietinėlė
    450 gramų
  • Kakavos milteliai
    5 šaukštai
  • Šaltas vanduo
    250 mililitrų
  • Kaip pagaminti

  • Naminis paukščių pieno tortas
    1. Imame nedidelį puodą, jame sumaišome pieną ir 2 pakelius želatinos.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    2. Puodą uždedame vidutinės ugnies ir lėtai plakame, kol iš masės išeis garai. Jokiu būdu neužviriname - reikia nukelti nuo ugnies anksčiau, vos pasirodžius garams.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    3. Dedame 1 puodelį cukraus, grietinės ir grietinėlės plakame dubenyje vidutiniu greičiu. Plakite iki vientisos masės.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    4. Nenustodami plakti, į masę palaipsniui įpilkite šilto pieno.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    5. Stiklinę formą purškiame aliejumi (arba specialiu purškalu nuo prilipimo, parduodamu parduotuvėse).
  • Naminis paukščių pieno tortas
    6. Gautą masę kuo tolygiau paskirstykite ant stiklo formos. Viršus turi būti kuo kruopščiau išlygintas. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    7. Paimkite nedidelį puodą, jame sumaišykite kakavos miltelius, likusį cukrų ir maišelį želatinos.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    8. Ten įpilkite likusį pieną ir šaltą vandenį. Plakite plaktuvu.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    9. Dėkite puodą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, užvirkite. Mišinys turi būti visiškai lygus, todėl nenustokite maišyti nė sekundės.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    10. Gautą šokolado mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada tolygiai paskirstykite jį ant bent šiek tiek sukietėjusios baltos masės mūsų stiklo formoje.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    11. Jei jūsų masė yra lygi, ji bus tolygiai paskirstyta ant paviršiaus, ir tortas bus gražus.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    12. Formą dedame į šaldytuvą mažiausiai penkioms valandoms, geriausia - nakčiai.
  • Naminis paukščių pieno tortas
    13. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
  • Jums taip pat gali patikti:
Rekomenduojami receptai