Naminis paukščių pieno tortas
  • Porcijos: 8
    Gaminimo laikas: 8 val.

Naminis paukščių pieno tortas

Anądien iš mamos pavyko sužinoti paukščių pieno receptą - mano mėgstamą vaikystės desertą. Dariau pagal mamos receptą - gavosi fantastiškai skanu. Į putėsius panašus kreminis pagrindas, plonas aksominis kakavos sluoksnis... Tas skonis žodžiais negali būti perteiktas. Daug kartų skaniau nei parduotuvėje įsigyti saldumynai ar paukščių pieno tortai. Rekomenduoju išbandyti!

  • Reikalingi ingridientai:

  • Želatina (pakeliais)
    3 pakeliai (po 30 gramų)
  • Pienas
    370 mililitrų (100 ml
  • Cukrus
    300 gramų
  • Grietinė
    450 gramų
  • Plakta grietinėlė
    450 gramų
  • Kakavos milteliai
    5 šaukštai
  • Šaltas vanduo
    250 mililitrų
  • Kaip pagaminti

    Naminis paukščių pieno tortas
  • 1.
    Nuotrauka
    Imame nedidelį puodą, jame sumaišome pieną ir 2 pakelius želatinos.
  • 2.
    Nuotrauka
    Puodą uždedame vidutinės ugnies ir lėtai plakame, kol iš masės išeis garai. Jokiu būdu neužviriname - reikia nukelti nuo ugnies anksčiau, vos pasirodžius garams.
  • 3.
    Nuotrauka
    Dedame 1 puodelį cukraus, grietinės ir grietinėlės plakame dubenyje vidutiniu greičiu. Plakite iki vientisos masės.
  • 4.
    Nuotrauka
    Nenustodami plakti, į masę palaipsniui įpilkite šilto pieno.
  • 5.
    Nuotrauka
    Stiklinę formą purškiame aliejumi (arba specialiu purškalu nuo prilipimo, parduodamu parduotuvėse).
  • 6.
    Nuotrauka
    Gautą masę kuo tolygiau paskirstykite ant stiklo formos. Viršus turi būti kuo kruopščiau išlygintas. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome.
  • 7.
    Nuotrauka
    Paimkite nedidelį puodą, jame sumaišykite kakavos miltelius, likusį cukrų ir maišelį želatinos.
  • 8.
    Nuotrauka
    Ten įpilkite likusį pieną ir šaltą vandenį. Plakite plaktuvu.
  • 9.
    Nuotrauka
    Dėkite puodą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, užvirkite. Mišinys turi būti visiškai lygus, todėl nenustokite maišyti nė sekundės.
  • 10.
    Nuotrauka
    Gautą šokolado mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada tolygiai paskirstykite jį ant bent šiek tiek sukietėjusios baltos masės mūsų stiklo formoje.
  • 11.
    Nuotrauka
    Jei jūsų masė yra lygi, ji bus tolygiai paskirstyta ant paviršiaus, ir tortas bus gražus.
  • 12.
    Nuotrauka
    Formą dedame į šaldytuvą mažiausiai penkioms valandoms, geriausia - nakčiai.
  • 13.
    Nuotrauka
    Skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą