Naminis paukščių pieno tortas

Naminis paukščių pieno tortas

4 (8 įvertinimai)

8 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Anądien iš mamos pavyko sužinoti paukščių pieno receptą - mano mėgstamą vaikystės desertą. Dariau pagal mamos receptą - gavosi fantastiškai skanu. Į putėsius panašus kreminis pagrindas, plonas aksominis kakavos sluoksnis... Tas skonis žodžiais negali būti perteiktas. Daug kartų skaniau nei parduotuvėje įsigyti saldumynai ar paukščių pieno tortai. Rekomenduoju išbandyti!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Želatina (pakeliais)
    3 pakeliai (po 30 gramų)
  • Pienas
    370 mililitrų (100 ml
  • Cukrus
    300 gramų
  • Grietinė
    450 gramų
  • Plakta grietinėlė
    450 gramų
  • Kakavos milteliai
    5 šaukštai
  • Šaltas vanduo
    250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Imame nedidelį puodą, jame sumaišome pieną ir 2 pakelius želatinos.
    1. Imame nedidelį puodą, jame sumaišome pieną ir 2 pakelius želatinos.
  • Puodą uždedame vidutinės ugnies ir lėtai plakame, kol iš masės išeis garai. Jokiu būdu neužviriname - reikia nukelti nuo ugnies anksčiau,...
    2. Puodą uždedame vidutinės ugnies ir lėtai plakame, kol iš masės išeis garai. Jokiu būdu neužviriname - reikia nukelti nuo ugnies anksčiau, vos pasirodžius garams.
  • Reklama
  • Dedame 1 puodelį cukraus, grietinės ir grietinėlės plakame dubenyje vidutiniu greičiu. Plakite iki vientisos masės.
    3. Dedame 1 puodelį cukraus, grietinės ir grietinėlės plakame dubenyje vidutiniu greičiu. Plakite iki vientisos masės.
  • Nenustodami plakti, į masę palaipsniui įpilkite šilto pieno.
    4. Nenustodami plakti, į masę palaipsniui įpilkite šilto pieno.
  • Reklama
  • Stiklinę formą purškiame aliejumi (arba specialiu purškalu nuo prilipimo, parduodamu parduotuvėse).
    5. Stiklinę formą purškiame aliejumi (arba specialiu purškalu nuo prilipimo, parduodamu parduotuvėse).
  • Gautą masę kuo tolygiau paskirstykite ant stiklo formos. Viršus turi būti kuo kruopščiau išlygintas. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome.
    6. Gautą masę kuo tolygiau paskirstykite ant stiklo formos. Viršus turi būti kuo kruopščiau išlygintas. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome.
  • Reklama
  • Paimkite nedidelį puodą, jame sumaišykite kakavos miltelius, likusį cukrų ir maišelį želatinos.
    7. Paimkite nedidelį puodą, jame sumaišykite kakavos miltelius, likusį cukrų ir maišelį želatinos.
  • Ten įpilkite likusį pieną ir šaltą vandenį. Plakite plaktuvu.
    8. Ten įpilkite likusį pieną ir šaltą vandenį. Plakite plaktuvu.
  • Reklama
  • Dėkite puodą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, užvirkite. Mišinys turi būti visiškai lygus, todėl nenustokite maišyti nė sekundės.
    9. Dėkite puodą ant vidutinės ugnies ir, nuolat maišydami, užvirkite. Mišinys turi būti visiškai lygus, todėl nenustokite maišyti nė sekundės.
  • Gautą šokolado mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada tolygiai paskirstykite jį ant bent šiek tiek sukietėjusios baltos mas...
    10. Gautą šokolado mišinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada tolygiai paskirstykite jį ant bent šiek tiek sukietėjusios baltos masės mūsų stiklo formoje.
  • Reklama
  • Jei jūsų masė yra lygi, ji bus tolygiai paskirstyta ant paviršiaus, ir tortas bus gražus.
    11. Jei jūsų masė yra lygi, ji bus tolygiai paskirstyta ant paviršiaus, ir tortas bus gražus.
  • Formą dedame į šaldytuvą mažiausiai penkioms valandoms, geriausia - nakčiai.
    12. Formą dedame į šaldytuvą mažiausiai penkioms valandoms, geriausia - nakčiai.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (8 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai