Kepta skumbrė rankovėje su daržovėmis
  • Porcijos: 3-4
    Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

Kepta skumbrė rankovėje su daržovėmis

Ši vertinga žuvis jau seniai naudojama kulinarijoje. Skumbrėje yra iki 16,5% riebalų, tačiau ji lengvai absorbuojama, todėl puikiai tinka net laikantis dietos. Be to, jos mėsoje yra daug vitamino B12, labai švelni ir šiek tiek saldi. Kepta skumbrė su daržovėmis rankovėje yra puikus pasirinkimas visai šeimai (net ir vėlyvai vakarienei). Dėl didelio riebalų kiekio skumbrė kepama be aliejaus.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Skumbrė
    1 vnt
  • Bulvės
    3~4 vnt
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Šparaginės pupelės
    100 gramų
  • Paprika
    1 vnt
  • Pomidoras
    1 vnt
  • Baklažanai
    1 vnt
  • Prieskoninės žolelės ir prieskoniai
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti

    Kepta skumbrė rankovėje su daržovėmis
  • 1.
    Nuotrauka
    Kadangi skumbrė yra gana riebi, ją verta kepti su daržovėmis rankovėje. Šiuo atveju visi ingredientai ruošiami savo sultyse. Taigi, išvalykite žuvį ir kruopščiai nuplaukite.
  • 2.
    Nuotrauka
    Jei turite šviežių daržovių - gerai, bet šiuo atveju naudoju šaldytas. Sumaišykite šparagus, smulkintus svogūnus ir morkas, pridėkite bulvių, kopūstų, pomidorų, paprikų ir baklažanų. Daržovių kiekį reguliuokite patys paga save.
  • 3.
    Nuotrauka
    Pagardinkite žuvį žolelėmis(gerai patrinkite ją viduje ir išorėje). Sudėkite daržoves į rankovę ir uždėkite žuvį ant viršaus.
  • 4.
    Nuotrauka
    Tolygiai paskirstykite visas daržoves rankovėje. Užriškite rankovę iš vienos pusės, tada įkiškite žuvį ir suriškite rankovę iš kitos pusės.
  • 5.
    Nuotrauka
    Siunčiame žuvį į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 1 valandai. Vėliau sumažiname karštį iki 180 laipsnių ir kepame, periodiškai patikrindami kepimo procesą.
  • 6.
    Nuotrauka
    Iškepus išimkite rankovę iš orkaitės. Pjauname labai atsargiai, nes viduje bus skysčio. Leiskite maistui pastovėti 5 minutes. Tada galite jį patiekti.
  • 7.
    Nuotrauka
    Iš nurodyto kiekio gaunamos 3 geros porcijos (žuvį lengva padalinti, nes ji yra minkšta).


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą