Tinginių lecho

Tinginių lecho

5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
40 min.

Apie receptą

Tinginių lecho ruošiamas tik iš paprikų ir pomidorų, pridedant česnako ir prieskonių – jums daugiau daržovių nereikės. Daržovių užkandis yra sultingas, kvapnus ir patrauklus! Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 0,5 litro talpos indui. Jei norite žiemai paruošti sultingesnių užkandžių, maisto normą padidinkite kelis kartus. Lecho yra beprotiškai kvapnus ir patrauklus, tobulo skonio. Patiekite kaip savarankišką užkandį arba kaip daržovių salotas su garnyru ir mėsos patiekalais.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    0.7 kilogramo
  • Saldžiosios paprikos
    0.25 kilogramo
  • Druska
    4 žiupsniai
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 9%
    1 šaukštas
  • Malti juodieji pipirai
    3 žiupsniai
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Pomidorus nuplaukite vandenyje, kiekvieną vaisių perpjaukite per pusę ir išpjaukite žalias šerdis. Puseles sutarkuokite į dubenį. Pašalin...
    2. Pomidorus nuplaukite vandenyje, kiekvieną vaisių perpjaukite per pusę ir išpjaukite žalias šerdis. Puseles sutarkuokite į dubenį. Pašalinkite minkštimą.
  • Reklama
  • Iš paprikos pašalinkite sėklas. Nuplaukite daržoves ir supjaustykite ketvirčiais arba pusiau. Pomidorų masę supilkite į puodą, ten suberk...
    3. Iš paprikos pašalinkite sėklas. Nuplaukite daržoves ir supjaustykite ketvirčiais arba pusiau. Pomidorų masę supilkite į puodą, ten suberkite griežinėliais pjaustytas paprikas.
  • Įberkite druskos, cukraus ir maltų juodųjų pipirų. Indą pastatykite ant viryklės ir užvirę ant vidutinės ugnies troškinkite apie 30-40 mi...
    4. Įberkite druskos, cukraus ir maltų juodųjų pipirų. Indą pastatykite ant viryklės ir užvirę ant vidutinės ugnies troškinkite apie 30-40 minučių iki reikiamo tankio.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir supjaustykite arba išspauskite į indą.
    5. Praėjus nurodytam laikui, nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir supjaustykite arba išspauskite į indą.
  • Troškinkite lecho dar 3-5 minutes, užpilkite actu ir augaliniu aliejumi.
    6. Troškinkite lecho dar 3-5 minutes, užpilkite actu ir augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Stiklainį ir dangtelį bet kokiu būdu sterilizuokite ir supilkite į juos karštą lecho, pirmiausia išdėliodami paprikas, o paskui užpildami...
    7. Stiklainį ir dangtelį bet kokiu būdu sterilizuokite ir supilkite į juos karštą lecho, pirmiausia išdėliodami paprikas, o paskui užpildami pomidorų pasta.
  • Nedelsdami uždarykite stiklainius veržliarakčiu, leiskite jiems atvėsti ir perkelkite į sandėliuką, kad žiemą galėtumėte mėgautis ryškiu ...
    8. Nedelsdami uždarykite stiklainius veržliarakčiu, leiskite jiems atvėsti ir perkelkite į sandėliuką, kad žiemą galėtumėte mėgautis ryškiu ir aromatingu vasarinių daržovių skoniu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai