Tinginių lecho
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
40 min.
Apie receptą
Tinginių lecho ruošiamas tik iš paprikų ir pomidorų, pridedant česnako ir prieskonių – jums daugiau daržovių nereikės. Daržovių užkandis yra sultingas, kvapnus ir patrauklus! Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 0,5 litro talpos indui. Jei norite žiemai paruošti sultingesnių užkandžių, maisto normą padidinkite kelis kartus. Lecho yra beprotiškai kvapnus ir patrauklus, tobulo skonio. Patiekite kaip savarankišką užkandį arba kaip daržovių salotas su garnyru ir mėsos patiekalais.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai0.7 kilogramo
-
Saldžiosios paprikos0.25 kilogramo
-
Druska4 žiupsniai
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Actas 9%1 šaukštas
-
Malti juodieji pipirai3 žiupsniai
-
Česnakai3~4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Pomidorus nuplaukite vandenyje, kiekvieną vaisių perpjaukite per pusę ir išpjaukite žalias šerdis. Puseles sutarkuokite į dubenį. Pašalinkite minkštimą.
-
Reklama
-
3. Iš paprikos pašalinkite sėklas. Nuplaukite daržoves ir supjaustykite ketvirčiais arba pusiau. Pomidorų masę supilkite į puodą, ten suberkite griežinėliais pjaustytas paprikas.
-
4. Įberkite druskos, cukraus ir maltų juodųjų pipirų. Indą pastatykite ant viryklės ir užvirę ant vidutinės ugnies troškinkite apie 30-40 minučių iki reikiamo tankio.
-
Reklama
-
5. Praėjus nurodytam laikui, nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir supjaustykite arba išspauskite į indą.
-
6. Troškinkite lecho dar 3-5 minutes, užpilkite actu ir augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
7. Stiklainį ir dangtelį bet kokiu būdu sterilizuokite ir supilkite į juos karštą lecho, pirmiausia išdėliodami paprikas, o paskui užpildami pomidorų pasta.
-
8. Nedelsdami uždarykite stiklainius veržliarakčiu, leiskite jiems atvėsti ir perkelkite į sandėliuką, kad žiemą galėtumėte mėgautis ryškiu ir aromatingu vasarinių daržovių skoniu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama