Pomidorai su medumi žiemai

Pomidorai su medumi žiemai

5 (4 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Jei jums patinka konservuoti saldūs pomidorai, receptas su medumi jums tikrai patiks. Atkreipkite dėmesį, visi tikrai bus patenkinti tokiu pasiruošimu! Pomidorai su medumi žiemai – lengvas ir paprastas paruošimas. Tiems, kurie mėgsta konservuoti savo daržoves, tai yra geriausias receptas. Dėl medaus pomidorai yra aromatingi ir šiek tiek saldūs.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    600 gramų
  • Medus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas
    1 šaukštas
  • Vanduo
    0.5 litro
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Lauro lapas
    1~2 vnt
  • Pipirų žirneliai
    4~5 vnt
  • Petražolės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į sterilizuotą stiklainį sudėkite prieskonius: česnaką, lauro lapą, pipirų žirnelius ir šiek tiek petražolių skoniui ir aromatui.
    2. Į sterilizuotą stiklainį sudėkite prieskonius: česnaką, lauro lapą, pipirų žirnelius ir šiek tiek petražolių skoniui ir aromatui.
  • Reklama
  • Pomidorus nuplaukite ir sudėkite į stiklainius. Geriau naudoti mažus pomidorus, jie puikiai dera ir užima mažai vietos.
    3. Pomidorus nuplaukite ir sudėkite į stiklainius. Geriau naudoti mažus pomidorus, jie puikiai dera ir užima mažai vietos.
  • Užvirinkite vandenį ir supilkite į stiklainį su pomidorais.
    4. Užvirinkite vandenį ir supilkite į stiklainį su pomidorais.
  • Reklama
  • Po 10 minučių nupilkite vandenį ir iš jo išvirkite marinatą: vėl užvirinkite, pasūdykite, išmaišykite.
    5. Po 10 minučių nupilkite vandenį ir iš jo išvirkite marinatą: vėl užvirinkite, pasūdykite, išmaišykite.
  • Įdėkite medaus, acto, vėl užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
    6. Įdėkite medaus, acto, vėl užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Karštu saldžiu marinatu užpilkite pomidorus ir užsukite dangčius.
    7. Karštu saldžiu marinatu užpilkite pomidorus ir užsukite dangčius.
  • Uždenkite antklode ar rankšluosčiu ir palikite apverstą per naktį, kol visiškai atvės. Tada perkelkite stiklainius į nuolatinio laikymo v...
    8. Uždenkite antklode ar rankšluosčiu ir palikite apverstą per naktį, kol visiškai atvės. Tada perkelkite stiklainius į nuolatinio laikymo vietą iki žiemos.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai