Agurkų marinavimas

Agurkų marinavimas

5 (1 įvertinimai)

6-8

Porcijos

3 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Vasara daržo gėrybių laikas. Ir nėra nieko skaniau už marinuotus agurkus! Šiame recepte aš jums pasakysiu, kaip juos marinuoju 1,5 litro stiklainyje.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingridientai:

  • Agurkai
    900~1000 gramų
  • Actas 9%
    1,5 šaukštai
  • Druska
    1,5 šaukštai
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Prieskoniai (daržovių marinavimui)
    1~2 šaukštai
  • Česnakai
    4
  • Juodieji pipirų grūdeliai
    4~5 vnt
  • Kaip pagaminti

  • Agurkų marinavimas
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Agurkų marinavimas
    2. Kruopščiai nuplaukite agurkus, tada 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
  • Agurkų marinavimas
    3. Pusę prieskonių ir česnako padėkite ant iš anksto sterilizuoto stiklainio dugno.
  • Agurkų marinavimas
    4. Sandariai dėkite agurkus iki pusės į stiklainį. Tada sudėkite antrą prieskonių dalį ir česnaką. Sukraukite likusius agurkus.
  • Agurkų marinavimas
    5. Puode užvirkite 750 ml. vandens. Supilkite į stiklainį, uždenkite ir palikite 5–8 minutes. Šiuo vėl užvirkite kitą vandens partiją.
  • Agurkų marinavimas
    6. Iš stiklainio nupilkite skystį (beveik visą), užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Tada užpilkite iš naujo verdančio vandens.
  • Agurkų marinavimas
    7. Užsukite dangtį, apverskite stiklainį, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  • Agurkų marinavimas
    8. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai