Agurkų marinavimas
  • Porcijos: 6-8
    Gaminimo laikas: 3 val.

Agurkų marinavimas

Vasara daržo gėrybių laikas. Ir nėra nieko skaniau už marinuotus agurkus! Šiame recepte aš jums pasakysiu, kaip juos marinuoju 1,5 litro stiklainyje.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Agurkai
    900~1000 gramų
  • Actas 9%
    1,5 šaukštai
  • Druska
    1,5 šaukštai
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Prieskoniai (daržovių marinavimui)
    1~2 šaukštai
  • Česnakai
    4
  • Juodieji pipirų grūdeliai
    4~5 vnt
  • Kaip pagaminti

    Agurkų marinavimas
  • 1.
    Nuotrauka
    Paruoškite visus ingredientus.
  • 2.
    Nuotrauka
    Kruopščiai nuplaukite agurkus, tada 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
  • 3.
    Nuotrauka
    Pusę prieskonių ir česnako padėkite ant iš anksto sterilizuoto stiklainio dugno.
  • 4.
    Nuotrauka
    Sandariai dėkite agurkus iki pusės į stiklainį. Tada sudėkite antrą prieskonių dalį ir česnaką. Sukraukite likusius agurkus.
  • 5.
    Nuotrauka
    Puode užvirkite 750 ml. vandens. Supilkite į stiklainį, uždenkite ir palikite 5–8 minutes. Šiuo vėl užvirkite kitą vandens partiją.
  • 6.
    Nuotrauka
    Iš stiklainio nupilkite skystį (beveik visą), užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Tada užpilkite iš naujo verdančio vandens.
  • 7.
    Nuotrauka
    Užsukite dangtį, apverskite stiklainį, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  • 8.
    Nuotrauka
    Skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą