Burokėlių salotos su rikota
3 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Burokėlių salotos su rikota yra skanios, sveikos, gražios. Šios salotos tiks beveik bet kokiam valgiui, nesvarbu, ar tai būtų pietūs ar vakarienė, ir net pusryčiams. Salotos tinkamos ir ant šventinio stalo.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virti burokėliai2 vnt
-
Ricotta100–125 gramai
-
Raudonasis svogūnas1 vnt
-
Apelsinas1/2 vnt
-
Citrina1/2 vnt
-
Alyvuogių aliejus25 gramai
-
Druska1 žiupsnelis (arba pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis (arba pagal skonį)
-
Šviežios petražolės15 gramų
-
Granatų sėklos2 šaukštai (nebūtina)
-
Parmezano sūris20 gramų (nebūtina)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus. Burokėlius išvirkite iš anksto.
-
2. Pradėkime gamindami salotų padažą. Norėdami tai padaryti, dubenyje sumaišykite pusę citrinos ir apelsino sulčių, įpilkite alyvuogių aliejaus.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite svogūną.
-
4. Burokėlius supjaustykite plonomis juostelėmis.
-
Reklama
-
5. Burokėlius užpilkite salotų užpilu, suberkite smulkintus svogūnus, petražolių lapelius.
-
6. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Į salotas įpilkite rikotos, dar kartą gerai išmaišykite.
-
8. Prieš patiekdami, jei norite, papuoškite salotų viršų granatų sėklomis ir pabarstykite parmezanu. Paruoštos neįprastai skanios ir sveikos burokėlių salotos. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama