Geltonųjų pomidorų padažas žiemai

Geltonųjų pomidorų padažas žiemai

5 (1 įvertinimai)

8-10

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Dalinuosi savo labai mėgstamu geltonų pomidorų padažo receptu žiemai. Skonis labai sodrus, šiek tiek saldus, su česnako užuomina. Puikiai tinka pagardinti sriubas, prie mėsos.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Geltoni pomidorai
    2 kilogramai
  • Svogūnai
    2 vnt(vidutinio dydžio)
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Pipirai
    4~5 vnt
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai
  • Druska
    2 šaukšteliai
  • Česnakai
    2~4 skiltelės
  • Kaip pagaminti

  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    2. Pomidorus nuplaukite, susmulkinkite mėsmale iki tyrės. Toliau supjaustykite svogūnus.
  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    3. Perkelkite svogūnus ir pomidorus į puodą. Užvirkite mišinį ir virkite 15-20 minučių.
  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    4. Tada perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte odelę ir sėklas.
  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    5. Supilkite padažą atgal į puodą, įpilkite druskos ir cukraus, lauro lapų ir juodųjų pipirų. Virkite apie valandą ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami.
  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    6. Pabaigoje įpilkite smulkintų česnakų ir citrinos sulčių. Virkite dar 5 minutes.
  • Geltonųjų pomidorų padažas žiemai
    7. Supilkite padažą į švarius, sterilizuotus stiklainius ar butelius. Užsukite dangtelį ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Geltonas pomidorų padažas paruoštas žiemai. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai