Cukraus pyragas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Ypatinga šio pyrago savybė yra cukraus trupiniai ir minkšta mielinė tešla, dėl kurių pyragas tampa švelnus ir skanus. Todėl patariu pasidomėti, kaip pasigaminti cukraus pyragą. Ruošdami tešlą šiam pyragui nepamirškite, kad konsistencija nepanaši į klasikinę mielinę tešlą, ši tešla yra daug lipnesnė ir minkštesnė. Norint paruošti cukraus trupinius, sviestą galima kelioms minutėms padėti į šaldiklį, tada sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi. Nepamirškite gatavą pyragą apipilti grietinėle ir vėl pašauti į orkaitę, taip jis bus daug švelnesnis ir sultingesnis. Geriau naudoti nedidelę formą, kurios matmenys yra 20x20 cm.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai250 gramų
-
Sviestas150 gramų (100 g tešlai, 50 g trupiniams)
-
Mielės15 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Cukrus130 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pienas100 mililitrų
-
Grietinėlė200 mililitrų (15%)
-
Kiaušiniai2 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis ir šaukšteliu cukraus. Palikite 10 minučių. Tešlą galima minkyti rankomis arba virtuviniu kombainu.
-
2. Vanilinį cukrų, kiaušinius, kambario temperatūros sviestą ir druską gerai išplakti. Suberiame miltus, pieną ir mieles ir dar kelias minutes gerai išmaišome tešlą, ji išeis labai lipni.
-
Reklama
-
3. Tešlą uždenkite plėvele ir palikite 50 min. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išklokite tešlą ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
-
4. Šaltą sviestą sutrinkite su cukrumi ir padėkite į šaldytuvą. Įmerkite pirštą į augalinį aliejų ir padarykite įdubimus visame pyrago paviršiuje.
-
Reklama
-
5. Pyragą apibarstykite cukraus trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Tada pyragą užpilkite grietinėle ir pašaukite į orkaitę dar 5-7 minutėms. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama