Cukraus pyragas

Cukraus pyragas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Ypatinga šio pyrago savybė yra cukraus trupiniai ir minkšta mielinė tešla, dėl kurių pyragas tampa švelnus ir skanus. Todėl patariu pasidomėti, kaip pasigaminti cukraus pyragą. Ruošdami tešlą šiam pyragui nepamirškite, kad konsistencija nepanaši į klasikinę mielinę tešlą, ši tešla yra daug lipnesnė ir minkštesnė. Norint paruošti cukraus trupinius, sviestą galima kelioms minutėms padėti į šaldiklį, tada sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi. Nepamirškite gatavą pyragą apipilti grietinėle ir vėl pašauti į orkaitę, taip jis bus daug švelnesnis ir sultingesnis. Geriau naudoti nedidelę formą, kurios matmenys yra 20x20 cm.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    250 gramų
  • Sviestas
    150 gramų (100 g tešlai, 50 g trupiniams)
  • Mielės
    15 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Cukrus
    130 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Grietinėlė
    200 mililitrų (15%)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis ir šaukšteliu cukraus. Palikite 10 minučių. Tešlą galima minkyti rankomis arba virtuviniu kombainu.
    1. Šiltą pieną sumaišykite su mielėmis ir šaukšteliu cukraus. Palikite 10 minučių. Tešlą galima minkyti rankomis arba virtuviniu kombainu.
  • Vanilinį cukrų, kiaušinius, kambario temperatūros sviestą ir druską gerai išplakti. Suberiame miltus, pieną ir mieles ir dar kelias minut...
    2. Vanilinį cukrų, kiaušinius, kambario temperatūros sviestą ir druską gerai išplakti. Suberiame miltus, pieną ir mieles ir dar kelias minutes gerai išmaišome tešlą, ji išeis labai lipni.
  • Reklama
  • Tešlą uždenkite plėvele ir palikite 50 min. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išklokite tešlą ir palikite 30 minučių kambario temperatū...
    3. Tešlą uždenkite plėvele ir palikite 50 min. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išklokite tešlą ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
  • Šaltą sviestą sutrinkite su cukrumi ir padėkite į šaldytuvą. Įmerkite pirštą į augalinį aliejų ir padarykite įdubimus visame pyrago pavir...
    4. Šaltą sviestą sutrinkite su cukrumi ir padėkite į šaldytuvą. Įmerkite pirštą į augalinį aliejų ir padarykite įdubimus visame pyrago paviršiuje.
  • Reklama
  • Pyragą apibarstykite cukraus trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Tada pyragą užpilkite grietinėle...
    5. Pyragą apibarstykite cukraus trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Tada pyragą užpilkite grietinėle ir pašaukite į orkaitę dar 5-7 minutėms. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai