Sultingi maltos mėsos kotletai

Sultingi maltos mėsos kotletai

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kaip pasigaminti sultingus maltos mėsos kotletus? Šį klausimą užduoda ne viena namų šeimininkė! Į jį yra atsakymas - skaitykite receptą. Sultingų maltos mėsos kotletų gaminimo receptas remiasi dviem taisyklėmis: pirma, faršas turi būti šviežias, antra, gerai išmuštas. Sultingiausi kotletai gaminami iš maltos kiaulienos ir jautienos, o jautienos ir kiaulienos santykis turėtų būti maždaug 1:3. Jei naudojate gryną jautieną, įmalkite į ją gabalėlį šviežių lašinių (100 gramų 1 kilogramui maltos mėsos). Į faršą nerekomenduoju dėti kiaušinių, bent jau baltymų – kotletai bus kieti. Pienas leis faršui „susistingti“ ir jie nesuirs net be kiaušinių. Nepamirškite sviesto iš anksto įdėti į šaldiklį – jis turi būti kietas!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta kiauliena ir jautiena
    1 kilogramas
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kvietinė duona
    2~3 riekelės
  • Pienas
    1/3 stiklinės
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Sviestas
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruošiame faršą. Jei gaminate patys, nepatingėkite sumalti du kartus. Su pirkta malta mėsa tai dar labiau reikalinga!
    1. Paruošiame faršą. Jei gaminate patys, nepatingėkite sumalti du kartus. Su pirkta malta mėsa tai dar labiau reikalinga!
  • Svogūną supjaustykite peiliu (labai smulkiai!) arba sutarkuokite.
    2. Svogūną supjaustykite peiliu (labai smulkiai!) arba sutarkuokite.
  • Reklama
  • Sutraiškykite česnaką per spaudą.
    3. Sutraiškykite česnaką per spaudą.
  • Nuimkite nuo duonos riekelių plutą, jei ji visiškai sausa ir kieta, ir pamirkykite piene.
    4. Nuimkite nuo duonos riekelių plutą, jei ji visiškai sausa ir kieta, ir pamirkykite piene.
  • Reklama
  • Į faršą suberkite svogūną, česnaką ir duoną (neišspausdami pieno). Druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Pagrindinė užduotis – faršą prat...
    5. Į faršą suberkite svogūną, česnaką ir duoną (neišspausdami pieno). Druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Pagrindinė užduotis – faršą praturtinti deguonimi, tada kotletai išeis tikrai purūs ir sultingi. Taigi išplakite, kad gautumėte kuo daugiau oro.
  • Sviestą susmulkinkite peiliu ir po truputį suberkite gabalėlius į faršą. Po to įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Tada iš faršo suformuokite...
    6. Sviestą susmulkinkite peiliu ir po truputį suberkite gabalėlius į faršą. Po to įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Tada iš faršo suformuokite kotletus.
  • Reklama
  • Apvoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių aliejuje. Skanaus!
    7. Apvoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių aliejuje. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai