Sultingi maltos mėsos kotletai
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Kaip pasigaminti sultingus maltos mėsos kotletus? Šį klausimą užduoda ne viena namų šeimininkė! Į jį yra atsakymas - skaitykite receptą. Sultingų maltos mėsos kotletų gaminimo receptas remiasi dviem taisyklėmis: pirma, faršas turi būti šviežias, antra, gerai išmuštas. Sultingiausi kotletai gaminami iš maltos kiaulienos ir jautienos, o jautienos ir kiaulienos santykis turėtų būti maždaug 1:3. Jei naudojate gryną jautieną, įmalkite į ją gabalėlį šviežių lašinių (100 gramų 1 kilogramui maltos mėsos). Į faršą nerekomenduoju dėti kiaušinių, bent jau baltymų – kotletai bus kieti. Pienas leis faršui „susistingti“ ir jie nesuirs net be kiaušinių. Nepamirškite sviesto iš anksto įdėti į šaldiklį – jis turi būti kietas!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kiauliena ir jautiena1 kilogramas
-
Svogūnai1 vnt
-
Kvietinė duona2~3 riekelės
-
Pienas1/3 stiklinės
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Sviestas100 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Paruošiame faršą. Jei gaminate patys, nepatingėkite sumalti du kartus. Su pirkta malta mėsa tai dar labiau reikalinga!
-
2. Svogūną supjaustykite peiliu (labai smulkiai!) arba sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Sutraiškykite česnaką per spaudą.
-
4. Nuimkite nuo duonos riekelių plutą, jei ji visiškai sausa ir kieta, ir pamirkykite piene.
-
Reklama
-
5. Į faršą suberkite svogūną, česnaką ir duoną (neišspausdami pieno). Druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Pagrindinė užduotis – faršą praturtinti deguonimi, tada kotletai išeis tikrai purūs ir sultingi. Taigi išplakite, kad gautumėte kuo daugiau oro.
-
6. Sviestą susmulkinkite peiliu ir po truputį suberkite gabalėlius į faršą. Po to įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Tada iš faršo suformuokite kotletus.
-
Reklama
-
7. Apvoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių aliejuje. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama