Kiauliena orkaitėje traškia plutele

Kiauliena orkaitėje traškia plutele

5 (4 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Kiauliena su traškia plutele ir skani ir bet kurio stalo žvaigždė. Mėsa turi būti išimta iš anksto, kad nebūtų šalta, nes tai neleis tolygiai iškepti.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    400 gramų (su oda)
  • Lauro lapas
    3 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Vanduo
    150 mililitrų
  • Morkos
    1 gabalas
  • Sviestas
    10 gramų
  • Kvietiniai miltai
    10 gramų
  • Grietinėlė
    50 mililitrų (10% riebumo)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Kiaulieną nuplaukite. Kiaulieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padarykite įpjovas ant odos, pjaudami negiliais pjūviais, nepasie...
    2. Kiaulieną nuplaukite. Kiaulieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padarykite įpjovas ant odos, pjaudami negiliais pjūviais, nepasiekdami mėsos.
  • Reklama
  • Daržoves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Padėkite juos ant kepimo indo dugno. Ant jų uždėkite kiaulieną, oda žemyn.
    3. Daržoves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Padėkite juos ant kepimo indo dugno. Ant jų uždėkite kiaulieną, oda žemyn.
  • Supilkite vandenį, jis turėtų padengti tik odą, nepasiekti mėsos. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
    4. Supilkite vandenį, jis turėtų padengti tik odą, nepasiekti mėsos. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite indą iš orkaitės ir pasukite mėsą odele į viršų. Viską gerai pasūdykite, pabarstykite pipirais ir į įpjovas įdėkite lauro lapų.
    5. Išimkite indą iš orkaitės ir pasukite mėsą odele į viršų. Viską gerai pasūdykite, pabarstykite pipirais ir į įpjovas įdėkite lauro lapų.
  • Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių  ir kepkite 15-20 minučių, kol apskrus. Išimkite mėsą ir 10–15 minučių palikite.
    6. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 15-20 minučių, kol apskrus. Išimkite mėsą ir 10–15 minučių palikite.
  • Reklama
  • Iš kepimo indo paimkte 150 mililitrų mėsos kepimo sulčių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišydami kepkite ant silpn...
    7. Iš kepimo indo paimkte 150 mililitrų mėsos kepimo sulčių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišydami kepkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes iki auksinės rudos spalvos.
  • Supilkite mėsos sultis ir virkite, maišydami, kol sutirštės.
    8. Supilkite mėsos sultis ir virkite, maišydami, kol sutirštės.
  • Reklama
  • Supilkite grietinėlę, druską ir išmaišykite.
    9. Supilkite grietinėlę, druską ir išmaišykite.
  • Maišydami užvirkite ir išjunkite. Supjaustykite mėsą ir patiekite su daržovėmis ir padažu.
    10. Maišydami užvirkite ir išjunkite. Supjaustykite mėsą ir patiekite su daržovėmis ir padažu.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai