Kiauliena orkaitėje traškia plutele
5 (4 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Kiauliena su traškia plutele ir skani ir bet kurio stalo žvaigždė. Mėsa turi būti išimta iš anksto, kad nebūtų šalta, nes tai neleis tolygiai iškepti.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Daržovės /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena400 gramų (su oda)
-
Lauro lapas3 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnai1 vnt
-
Vanduo150 mililitrų
-
Morkos1 gabalas
-
Sviestas10 gramų
-
Kvietiniai miltai10 gramų
-
Grietinėlė50 mililitrų (10% riebumo)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Kiaulieną nuplaukite. Kiaulieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padarykite įpjovas ant odos, pjaudami negiliais pjūviais, nepasiekdami mėsos.
-
Reklama
-
3. Daržoves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Padėkite juos ant kepimo indo dugno. Ant jų uždėkite kiaulieną, oda žemyn.
-
4. Supilkite vandenį, jis turėtų padengti tik odą, nepasiekti mėsos. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Išimkite indą iš orkaitės ir pasukite mėsą odele į viršų. Viską gerai pasūdykite, pabarstykite pipirais ir į įpjovas įdėkite lauro lapų.
-
6. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 15-20 minučių, kol apskrus. Išimkite mėsą ir 10–15 minučių palikite.
-
Reklama
-
7. Iš kepimo indo paimkte 150 mililitrų mėsos kepimo sulčių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišydami kepkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes iki auksinės rudos spalvos.
-
8. Supilkite mėsos sultis ir virkite, maišydami, kol sutirštės.
-
Reklama
-
9. Supilkite grietinėlę, druską ir išmaišykite.
-
10. Maišydami užvirkite ir išjunkite. Supjaustykite mėsą ir patiekite su daržovėmis ir padažu.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama