Raudonųjų šermukšnių uogienė

Raudonųjų šermukšnių uogienė

3.5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Paruoškite sveiką uogienę žiemai, šiek tiek kartumo ir ryškios kaip pats ruduo. Neįprasta uogienė, kuri atšiaurią žiemą leis papildyti vitaminų atsargas. Naudokite receptą! Šermukšnius geriausia naudoti uogienei po šalnų, kai jie tampa saldūs, arba įdėti uogas į šaldiklį. Uogienė gaunasi vidutiniškai saldi, su lengvu rūgštumu ir kartumu. Įdėjus citrinos rūgšties, jos galiojimo laikas pailgės ir spalva taps ryškesnė.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    500 gramų
  • Citrinų rūgštis
    1/2 gramo
  • Verdantis vanduo
    500 gramų
  • Šermukšniai
    500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus. Mažus stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje, į kurį pridėta soda, ir išskalaukite. Sterilizuokite...
    1. Paruoškite visus reikalingus. Mažus stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje, į kurį pridėta soda, ir išskalaukite. Sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Verdame geležinius dangčius 7 minutes, nailoninius dangčius užpilame verdančiu vandeniu.
  • Atskirkite uogas nuo šakų, nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite. Paskirstykite vienu sluoksniu ir padėkite į šaldiklį 3-4 valandoms.
    2. Atskirkite uogas nuo šakų, nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite. Paskirstykite vienu sluoksniu ir padėkite į šaldiklį 3-4 valandoms.
  • Reklama
  • Paruoštus šermukšnius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite 5-10 min. Šermukšnio uogas suberkite į sietelį.
    3. Paruoštus šermukšnius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite 5-10 min. Šermukšnio uogas suberkite į sietelį.
  • Sudėkite uogas į dubenį ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Jei pageidaujama, masę galima pertrinti per vidutinį sietelį.
    4. Sudėkite uogas į dubenį ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Jei pageidaujama, masę galima pertrinti per vidutinį sietelį.
  • Reklama
  • Į šermukšnių tyrę suberkite cukrų ir citrinos rūgštį, išmaišykite.
    5. Į šermukšnių tyrę suberkite cukrų ir citrinos rūgštį, išmaišykite.
  • Uždėkite mišinį ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 15-20 minučių iki norimo tirštumo.
    6. Uždėkite mišinį ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 15-20 minučių iki norimo tirštumo.
  • Reklama
  • Uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir laikykite vėsioje, sausoje vie...
    7. Uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje.
  • Skanių ruošinių!
    8. Skanių ruošinių!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai