Raudonųjų šermukšnių uogienė
3.5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Paruoškite sveiką uogienę žiemai, šiek tiek kartumo ir ryškios kaip pats ruduo. Neįprasta uogienė, kuri atšiaurią žiemą leis papildyti vitaminų atsargas. Naudokite receptą! Šermukšnius geriausia naudoti uogienei po šalnų, kai jie tampa saldūs, arba įdėti uogas į šaldiklį. Uogienė gaunasi vidutiniškai saldi, su lengvu rūgštumu ir kartumu. Įdėjus citrinos rūgšties, jos galiojimo laikas pailgės ir spalva taps ryškesnė.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus500 gramų
-
Citrinų rūgštis1/2 gramo
-
Verdantis vanduo500 gramų
-
Šermukšniai500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus. Mažus stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje, į kurį pridėta soda, ir išskalaukite. Sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Verdame geležinius dangčius 7 minutes, nailoninius dangčius užpilame verdančiu vandeniu.
-
2. Atskirkite uogas nuo šakų, nuplaukite ir visiškai išdžiovinkite. Paskirstykite vienu sluoksniu ir padėkite į šaldiklį 3-4 valandoms.
-
Reklama
-
3. Paruoštus šermukšnius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite 5-10 min. Šermukšnio uogas suberkite į sietelį.
-
4. Sudėkite uogas į dubenį ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Jei pageidaujama, masę galima pertrinti per vidutinį sietelį.
-
Reklama
-
5. Į šermukšnių tyrę suberkite cukrų ir citrinos rūgštį, išmaišykite.
-
6. Uždėkite mišinį ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 15-20 minučių iki norimo tirštumo.
-
Reklama
-
7. Uogienę sudėkite į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje.
-
8. Skanių ruošinių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama