Raudonųjų serbentų padažas mėsai
4.6 (5 įvertinimai)
10 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Paruoškime nepaprastai skanų, aromatingą, saldžiarūgštį raudonųjų serbentų padažą. Šis padažas idealiai tinka prie bet kokios mėsos ar mėsos pusgaminių. Šį padažą galima laikyti ilgą laiką. Nedidelis padažo kiekis puikiai papildys bet kurį mėsos patiekalą ir suteiks sodraus bei aromatingo saldžiarūgščio skonio. Jei mėgstate tokius padažus, rekomenduoju pasigaminti daugiau, kad galėtumėte naudoti ateityje. Paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve arba sudėti į sterilizuotus stiklainius ir per žiemą laikyti rūsyje arba vėsioje vietoje.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Imbieras1 žiupsnelis (milteliai)
-
Cinamonas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus75 gramai
-
Obuolių sidro actas1 šaukštas
-
Raudonieji serbentai250 gramų
-
Kalendra1/2 arbatinio šaukštelio (grūdeliai)
-
Sumaltas džiovintas česnakas1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus produktus. Uogų svoris (250 gramų) nurodomas gryna forma, be šakelių. Nuplaukite uogas ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
-
2. Paruoštas uogas sudėkite į puodą ar tinkamą indą, kuriame virsite padažą.
-
Reklama
-
3. Uogas sutrinkite trintuvu, kad gautumėte tyrę. Jei norite, galite pertrinti per sietelį.
-
4. Į uogų tyrę įberkite druskos, cukraus ir prieskonių. Padėkite ant viryklės, užvirkite ir maišydami virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
5. Į gatavą padažą įpilkite obuolių sidro acto ir išmaišykite padažą.
-
6. Stiklainį kruopščiai išskalaukite soda ir užpilkite karštu padažu.
-
Reklama
-
7. Padažą atvėsinkite ir perkelkite į laikymo vietą. Aš laikau šaldytuve.
-
8. Padažą patiekite su mėsa arba mėsos pusgaminiais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama