Raudonieji serbentai be virimo žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Sveikas ir skanus raudonųjų serbentų preparatas padės jums žiemos dienomis, kai organizmui reikia vitaminų. Idealiai tinka laikyti šaldytuve arba rūsyje žemoje temperatūroje. Uogos turi būti laikomos žemoje temperatūroje, kitaip jos fermentuos ir net didžiulis granuliuoto cukraus kiekis jų neišgelbės. Karštyje, sandėliuke tokia uogienė nelaikoma! Uogų tinkamumo laikas yra apie 8 mėnesius, jas galima dėti į arbatą arba virti jų pagrindu skanius ir sveikus vaisių gėrimus.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonieji serbentai600 gramų
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite nurodytus ingredientus.
-
2. Išrūšiuokite uogas, nuimkite nuo jų šakeles, stebelius ir supilkite į gilų indą. Užpildykite šaltu vandeniu ir nuplaukite. Nupilkite vandenį.
-
Reklama
-
3. Supilkite uogas į smulkintuvo arba blenderio dubenį.
-
4. Kelias minutes pamalkite jas, bet ne daugiau, kad nesulaužtumėte kaulų. Beje, panardinamasis trintuvas šiam tikslui nelabai netinka – jis traiško kaulus. Jei technikos nėra, tuomet uogas sutrinkite virtų bulvių spaudu arba mediniu stumtuvu.
-
Reklama
-
5. Supilkite uogų masę į gilų dubenį ir užpilkite granuliuotu cukrumi, palikdami šiek tiek cukraus oro kamščiui.
-
6. Supilkite masę į švarius sterilius stiklainius.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus supilkite likusį cukrų, sukurdami oro kišenes. Nedelsdami uždėkite dangtelius ir laikykite stiklainius šaldytuve arba rūsyje.
-
8. Raudonieji serbentai be virimo paruošti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama