Pyragėliai su džiovintais grybais
5 (4 įvertinimai)
10-12 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Minkšti pyragėliai su dideliu kiekiu džiovintų grybų įdaro nepaliks abejingų. Pyragai su džiovintais grybais yra kvapnesni nei tiesiog kepti grybai. Jei norite pikantiško skonio, į įdarą galite įdėti šiek tiek pjaustytų sūdytų grybų ir apkepti kartu su sausais grybais. Jei gaminate saldžius pyragėlius, patepkite paviršių saldžiu vandeniu ir tada pluta taip pat iškeps gražios sodrios spalvos.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Džiovinti grybai100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Vanduo300 mililitrų
-
Cukrus45 gramai
-
Druska6 gramai (4 gramai
-
Šviežios mielės30 gramų
-
Augalinis aliejus110 gramų (+ 2 šaukštai įdarui)
-
Kepimo milteliai2 gramai
-
Kvietiniai miltai560 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus pyragams su džiovintais grybais gaminti.
-
2. Sausus grybus pamirkykite 8 valandas ir virkite 40-50 minučių, kol suminkštės. Grybus sukratykite į sietelį ir leiskite sultiniui nubėgti.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies 7-9 minutes, kol suminkštės.
-
4. Išvirusius grybus sumalkite su mėsmale ir suberkite į keptuvę su pakepintais svogūnais. Išmaišykite ir kepkite 5-10 minučių, kol išgaruos skystis. Įdarą nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirų, atvėsinkite.
-
Reklama
-
5. Šiltame vandenyje ištirpinkite šviežias mieles, druską ir cukrų. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystį. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Palaipsniui suberdami miltus, minkykite minkštą ir vienalytę tešlą. Gilų dubenį ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį tešlą. Uždenkite dubenį švaria šluoste ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų apie 40-60 minučių.
-
6. Pakilusią tešlą padalinkite į vienodus gabalėlius ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pailsėti.
-
Reklama
-
7. Iškočiokite kiekvieną rutuliuką ir išdėliokite įdarą.
-
8. Suformuokite paplotėlius ir dėkite siūle žemyn ant riebalais išteptos kepimo skardos arba ant kepimo popieriaus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 10-15 minučių. Jei norite prieš kepant, pyragėlių paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu arba pienu.
-
Reklama
-
9. Kepimo skardą su pyragėliais pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Išimkite pyragus ir sutepkite viršų augaliniu aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 5-10 minučių.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama