Pyragėliai su dešra ir sūriu

Pyragėliai su dešra ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Kai nesinori ilgai vargti su tešla ir ruošti sudėtingą įdarą, tokie pyragėliai - tikras išsigelbėjimas. Juk tešlą tereikia atitirpinti, o įdarą - supjaustyti arba sutarkuoti. Mažiau nei valanda, ir viskas paruošta. Pyragėliams tinka tiek bemielė, tiek mielinė sluoksniuota tešla. Su mieline jie bus minkštesni, o iš bemielės - trapesni. Dešra tiks bet kokia: aš gaminau su virta, bet rūkyta taip pat puikiai tiks. Į įdarą galima įdėti žalumynų ar mėgstamų prieskonių. Svarbu, kad sūris gerai lydytųsi - tuomet kepant įdaras gražiai susijungs.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sluoksniuota tešla
    300 gramų
  • Virta dešra
    150 gramų
  • Kietasis sūris
    150 gramų
  • Kiaušinio trynys aptepimui
    1 vnt
  • Vanduo
    1 šaukštelis
  • Kvietiniai miltai
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Tešlą iš pakuotės išimkite iš anksto ir leiskite jai atitirpti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Tešlą iš pakuotės išimkite iš anksto ir leiskite jai atitirpti.
  • Dešrą supjaustykite plonomis trumpomis juostelėmis arba sutarkuokite stambia tarka.
    2. Dešrą supjaustykite plonomis trumpomis juostelėmis arba sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite prie dešros.
    3. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite prie dešros.
  • Įdarą gerai išmaišykite. Būtent dabar į jį galima įdėti žalumynų ar prieskonių.
    4. Įdarą gerai išmaišykite. Būtent dabar į jį galima įdėti žalumynų ar prieskonių.
  • Reklama
  • Lengvai pabarstykite stalą miltais, dėkite tešlą ir šiek tiek iškočiokite, geriausia - kvadrato formos. Supjaustykite į devynias dalis. P...
    5. Lengvai pabarstykite stalą miltais, dėkite tešlą ir šiek tiek iškočiokite, geriausia - kvadrato formos. Supjaustykite į devynias dalis. Patogiausia tai padaryti picos peiliu.
  • Į kiekvienos dalies vidurį dėkite įdarą.
    6. Į kiekvienos dalies vidurį dėkite įdarą.
  • Reklama
  • Sujunkite priešingus kraštus ir gerai užspauskite.
    7. Sujunkite priešingus kraštus ir gerai užspauskite.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite pyragėlius siūle žemyn, palikdami nedidelius tarpus. Sumaišykite trynį su vanden...
    8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite pyragėlius siūle žemyn, palikdami nedidelius tarpus. Sumaišykite trynį su vandeniu ir aptepkite pyragėlius iš viršaus.
  • Reklama
  • Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
    9. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
  • Iškepusius pyragėlius išimkite, leiskite jiems „pailsėti“ 3-4 minutes ir patiekite.
    10. Iškepusius pyragėlius išimkite, leiskite jiems „pailsėti“ 3-4 minutes ir patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai