Pyragėliai su dešra ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Kai nesinori ilgai vargti su tešla ir ruošti sudėtingą įdarą, tokie pyragėliai - tikras išsigelbėjimas. Juk tešlą tereikia atitirpinti, o įdarą - supjaustyti arba sutarkuoti. Mažiau nei valanda, ir viskas paruošta. Pyragėliams tinka tiek bemielė, tiek mielinė sluoksniuota tešla. Su mieline jie bus minkštesni, o iš bemielės - trapesni. Dešra tiks bet kokia: aš gaminau su virta, bet rūkyta taip pat puikiai tiks. Į įdarą galima įdėti žalumynų ar mėgstamų prieskonių. Svarbu, kad sūris gerai lydytųsi - tuomet kepant įdaras gražiai susijungs.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sluoksniuota tešla300 gramų
-
Virta dešra150 gramų
-
Kietasis sūris150 gramų
-
Kiaušinio trynys aptepimui1 vnt
-
Vanduo1 šaukštelis
-
Kvietiniai miltaipagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Tešlą iš pakuotės išimkite iš anksto ir leiskite jai atitirpti. -
2. Dešrą supjaustykite plonomis trumpomis juostelėmis arba sutarkuokite stambia tarka. -
Reklama
-
3. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite prie dešros. -
4. Įdarą gerai išmaišykite. Būtent dabar į jį galima įdėti žalumynų ar prieskonių. -
Reklama
-
5. Lengvai pabarstykite stalą miltais, dėkite tešlą ir šiek tiek iškočiokite, geriausia - kvadrato formos. Supjaustykite į devynias dalis. Patogiausia tai padaryti picos peiliu. -
6. Į kiekvienos dalies vidurį dėkite įdarą. -
Reklama
-
7. Sujunkite priešingus kraštus ir gerai užspauskite. -
8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite pyragėlius siūle žemyn, palikdami nedidelius tarpus. Sumaišykite trynį su vandeniu ir aptepkite pyragėlius iš viršaus. -
Reklama
-
9. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. -
10. Iškepusius pyragėlius išimkite, leiskite jiems „pailsėti“ 3-4 minutes ir patiekite. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















