Pyragas su svogūnų laiškais ir varške

Pyragas su svogūnų laiškais ir varške

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau labai įdomų pyrago su varške ir svogūnų laiškais receptą. Šį skonį mėgau nuo vaikystės, gamindavome įvairius variantus – mažus pyragėlius, sūrio pyragus ir didelį pyragą. Pyrago receptas yra labai paprastas, įprastas trapios tešlos pyragas. Varškės masę geriau pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    215 gramų
  • Sviestas
    80 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1 kiaušinis tešlai, 1 kiaušinis įdarui)
  • Grietinė
    50 gramų
  • Druska
    2 žiupsneliai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Ledinis vanduo
    1 šaukštas
  • Varškė
    270 gramų
  • Svogūnų laiškai
    100~110 gramų
  • Grietinėlė
    30 gramų (32% riebumo)
  • Granuliuotas cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į trintuvą suberkite 2/3 viso miltų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Įdėkite druskos ir kepimo miltelių.
    2. Į trintuvą suberkite 2/3 viso miltų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Įdėkite druskos ir kepimo miltelių.
  • Reklama
  • Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
    3. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  • Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir užpilkite šaukštu ledinio vandens.
    4. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir užpilkite šaukštu ledinio vandens.
  • Reklama
  • Dar kartą sutrinkite trintuvu.
    5. Dar kartą sutrinkite trintuvu.
  • Tešlą dėkite ant likusiais miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis.
    6. Tešlą dėkite ant likusiais miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis.
  • Reklama
  • Išminkytą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
    7. Išminkytą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
  • Paruoškite įdarą. Jei varškė grūdėta, sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.
    8. Paruoškite įdarą. Jei varškė grūdėta, sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.
  • Reklama
  • Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir granuliuoto cukraus.
    9. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir granuliuoto cukraus.
  • Susmulkinkite svogūnų laiškus.
    10. Susmulkinkite svogūnų laiškus.
  • Reklama
  • Į varškę suberkite svogūnų laiškus.
    11. Į varškę suberkite svogūnų laiškus.
  • Įdarą gerai išmaišykite.
    12. Įdarą gerai išmaišykite.
  • Tešlą dėkite į formą, prieš tai iškočioję į sluoksnį ir perkėlę į formą, suformuokite šonus, dugną subadykite šakute ir kepkite 5 minutes...
    13. Tešlą dėkite į formą, prieš tai iškočioję į sluoksnį ir perkėlę į formą, suformuokite šonus, dugną subadykite šakute ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Tešlos krepšelį pripildykite įdaru ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
    14. Tešlos krepšelį pripildykite įdaru ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  • Prieš išimdami iš formos, leiskite pyragui atvėsti 10-15 minučių.
    15. Prieš išimdami iš formos, leiskite pyragui atvėsti 10-15 minučių.
  • Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir padėkite ant lėkštės.
    16. Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir padėkite ant lėkštės.
  • Pyragas paruoštas. Gero apetito!
    17. Pyragas paruoštas. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai