Pyragas su svogūnų laiškais ir varške

Pyragas su svogūnų laiškais ir varške

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau labai įdomų pyrago su varške ir svogūnų laiškais receptą. Šį skonį mėgau nuo vaikystės, gamindavome įvairius variantus – mažus pyragėlius, sūrio pyragus ir didelį pyragą. Pyrago receptas yra labai paprastas, įprastas trapios tešlos pyragas. Varškės masę geriau pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    215 gramų
  • Sviestas
    80 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1 kiaušinis tešlai, 1 kiaušinis įdarui)
  • Grietinė
    50 gramų
  • Druska
    2 žiupsneliai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Ledinis vanduo
    1 šaukštas
  • Varškė
    270 gramų
  • Svogūnų laiškai
    100~110 gramų
  • Grietinėlė
    30 gramų (32% riebumo)
  • Granuliuotas cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į trintuvą suberkite 2/3 viso miltų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Įdėkite druskos ir kepimo miltelių.
    2. Į trintuvą suberkite 2/3 viso miltų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Įdėkite druskos ir kepimo miltelių.
  • Reklama
  • Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
    3. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  • Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir užpilkite šaukštu ledinio vandens.
    4. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir užpilkite šaukštu ledinio vandens.
  • Reklama
  • Dar kartą sutrinkite trintuvu.
    5. Dar kartą sutrinkite trintuvu.
  • Tešlą dėkite ant likusiais miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis.
    6. Tešlą dėkite ant likusiais miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis.
  • Reklama
  • Išminkytą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
    7. Išminkytą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
  • Paruoškite įdarą. Jei varškė grūdėta, sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.
    8. Paruoškite įdarą. Jei varškė grūdėta, sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.
  • Reklama
  • Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir granuliuoto cukraus.
    9. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir granuliuoto cukraus.
  • Susmulkinkite svogūnų laiškus.
    10. Susmulkinkite svogūnų laiškus.
  • Reklama
  • Į varškę suberkite svogūnų laiškus.
    11. Į varškę suberkite svogūnų laiškus.
  • Įdarą gerai išmaišykite.
    12. Įdarą gerai išmaišykite.
  • Tešlą dėkite į formą, prieš tai iškočioję į sluoksnį ir perkėlę į formą, suformuokite šonus, dugną subadykite šakute ir kepkite 5 minutes...
    13. Tešlą dėkite į formą, prieš tai iškočioję į sluoksnį ir perkėlę į formą, suformuokite šonus, dugną subadykite šakute ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Tešlos krepšelį pripildykite įdaru ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
    14. Tešlos krepšelį pripildykite įdaru ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  • Prieš išimdami iš formos, leiskite pyragui atvėsti 10-15 minučių.
    15. Prieš išimdami iš formos, leiskite pyragui atvėsti 10-15 minučių.
  • Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir padėkite ant lėkštės.
    16. Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir padėkite ant lėkštės.
  • Pyragas paruoštas. Gero apetito!
    17. Pyragas paruoštas. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai