Pyragas su svogūnų laiškais ir varške
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau labai įdomų pyrago su varške ir svogūnų laiškais receptą. Šį skonį mėgau nuo vaikystės, gamindavome įvairius variantus – mažus pyragėlius, sūrio pyragus ir didelį pyragą. Pyrago receptas yra labai paprastas, įprastas trapios tešlos pyragas. Varškės masę geriau pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai215 gramų
-
Sviestas80 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt (1 kiaušinis tešlai, 1 kiaušinis įdarui)
-
Grietinė50 gramų
-
Druska2 žiupsneliai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Ledinis vanduo1 šaukštas
-
Varškė270 gramų
-
Svogūnų laiškai100~110 gramų
-
Grietinėlė30 gramų (32% riebumo)
-
Granuliuotas cukrus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į trintuvą suberkite 2/3 viso miltų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Įdėkite druskos ir kepimo miltelių.
-
Reklama
-
3. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
-
4. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę ir užpilkite šaukštu ledinio vandens.
-
Reklama
-
5. Dar kartą sutrinkite trintuvu.
-
6. Tešlą dėkite ant likusiais miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite tešlą rankomis.
-
Reklama
-
7. Išminkytą tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
-
8. Paruoškite įdarą. Jei varškė grūdėta, sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.
-
Reklama
-
9. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir granuliuoto cukraus.
-
10. Susmulkinkite svogūnų laiškus.
-
Reklama
-
11. Į varškę suberkite svogūnų laiškus.
-
12. Įdarą gerai išmaišykite.
-
13. Tešlą dėkite į formą, prieš tai iškočioję į sluoksnį ir perkėlę į formą, suformuokite šonus, dugną subadykite šakute ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
14. Tešlos krepšelį pripildykite įdaru ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
-
15. Prieš išimdami iš formos, leiskite pyragui atvėsti 10-15 minučių.
-
16. Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir padėkite ant lėkštės.
-
17. Pyragas paruoštas. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama