Pyragas su rikota ir vyšniomis

Pyragas su rikota ir vyšniomis

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 25 min.

Apie receptą

Nuostabiai skanus pyragas su rikota ir vyšniomis iš trapios tešlos. Paruošti labai paprasta, o rezultatas labai jus nudžiugins. Puikus šeimos pyragas! Labai skanus ir paprastas pyragas su itališku Ricotta sūriu – saldus, gaivus ir sultingas. Nuostabus sūrio skonio ir vyšnių derinys, ypač jei vyšnios šviežios. Bet tinka ir užšaldytos. Neliksite abejingi šiam desertui!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    250 gramų (tešla)
  • Sviestas
    100 gramų (tešla)
  • Cukranendrių cukrus
    1 valgomasis šaukštas (tešla)
  • Druska
    1 žiupsnelis (tešla)
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio (tešla)
  • Grietinė 20% riebumo
    130 gramų (30 gramų
  • Ricotta sūris
    250 gramų (įdaras)
  • Cukraus pudra
    100 gramų (įdaras)
  • Kukurūzų krakmolas
    1 valgomasis šaukštas (įdaras)
  • Kiaušiniai
    3 vnt (įdaras)
  • Šaldytos vyšnios
    250 gramų (įdaras)
  • Šaltas vanduo
    1~2 šaukštai (tešla)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus pyragui gaminti reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus pyragui gaminti reikalingus ingredientus.
  • Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Įdėkite gabalėliais supjaustyto šalto sviesto.
    2. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Įdėkite gabalėliais supjaustyto šalto sviesto.
  • Reklama
  • Greitai sumaišykite miltus su sviestu, kad susidarytų miltų trupiniai.
    3. Greitai sumaišykite miltus su sviestu, kad susidarytų miltų trupiniai.
  • Įpilkite grietinės ir šalto vandens.
    4. Įpilkite grietinės ir šalto vandens.
  • Reklama
  • Greitai surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    5. Greitai surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Įdarui paruošti į tinkamą dubenį suberkite rikotą, grietinę, cukraus pudrą (arba cukrų), krakmolą ir įmuškite vištienos kiaušinius.
    6. Įdarui paruošti į tinkamą dubenį suberkite rikotą, grietinę, cukraus pudrą (arba cukrų), krakmolą ir įmuškite vištienos kiaušinius.
  • Reklama
  • Sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės. Įdaras turi būti skystas, nesijaudinkite! Kepant sutirštės.
    7. Sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės. Įdaras turi būti skystas, nesijaudinkite! Kepant sutirštės.
  • Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. 20-22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ant dugno, k...
    8. Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. 20-22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ant dugno, keldami išilgai šonų.
  • Reklama
  • Supilkite įdarą į pagrindą.
    9. Supilkite įdarą į pagrindą.
  • Sudėkite šaldytas vyšnias ant įdaro (neatitirpinant). Pyragą pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
    10. Sudėkite šaldytas vyšnias ant įdaro (neatitirpinant). Pyragą pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
  • Reklama
  • Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tada išimkite iš formos, perkelkite į indą ir patiekite.
    11. Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tada išimkite iš formos, perkelkite į indą ir patiekite.
  • Supjaustyti gabalėliais.
    12. Supjaustyti gabalėliais.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai