Pyragas su rikota ir vyšniomis
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 25 min.
Apie receptą
Nuostabiai skanus pyragas su rikota ir vyšniomis iš trapios tešlos. Paruošti labai paprasta, o rezultatas labai jus nudžiugins. Puikus šeimos pyragas! Labai skanus ir paprastas pyragas su itališku Ricotta sūriu – saldus, gaivus ir sultingas. Nuostabus sūrio skonio ir vyšnių derinys, ypač jei vyšnios šviežios. Bet tinka ir užšaldytos. Neliksite abejingi šiam desertui!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai250 gramų (tešla)
-
Sviestas100 gramų (tešla)
-
Cukranendrių cukrus1 valgomasis šaukštas (tešla)
-
Druska1 žiupsnelis (tešla)
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio (tešla)
-
Grietinė 20% riebumo130 gramų (30 gramų
-
Ricotta sūris250 gramų (įdaras)
-
Cukraus pudra100 gramų (įdaras)
-
Kukurūzų krakmolas1 valgomasis šaukštas (įdaras)
-
Kiaušiniai3 vnt (įdaras)
-
Šaldytos vyšnios250 gramų (įdaras)
-
Šaltas vanduo1~2 šaukštai (tešla)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus pyragui gaminti reikalingus ingredientus.
-
2. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Įdėkite gabalėliais supjaustyto šalto sviesto.
-
Reklama
-
3. Greitai sumaišykite miltus su sviestu, kad susidarytų miltų trupiniai.
-
4. Įpilkite grietinės ir šalto vandens.
-
Reklama
-
5. Greitai surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
6. Įdarui paruošti į tinkamą dubenį suberkite rikotą, grietinę, cukraus pudrą (arba cukrų), krakmolą ir įmuškite vištienos kiaušinius.
-
Reklama
-
7. Sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės. Įdaras turi būti skystas, nesijaudinkite! Kepant sutirštės.
-
8. Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. 20-22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ant dugno, keldami išilgai šonų.
-
Reklama
-
9. Supilkite įdarą į pagrindą.
-
10. Sudėkite šaldytas vyšnias ant įdaro (neatitirpinant). Pyragą pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
-
Reklama
-
11. Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tada išimkite iš formos, perkelkite į indą ir patiekite.
-
12. Supjaustyti gabalėliais.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama