Pyragas su rikota ir vyšniomis

Pyragas su rikota ir vyšniomis

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 25 min.

Apie receptą

Nuostabiai skanus pyragas su rikota ir vyšniomis iš trapios tešlos. Paruošti labai paprasta, o rezultatas labai jus nudžiugins. Puikus šeimos pyragas! Labai skanus ir paprastas pyragas su itališku Ricotta sūriu – saldus, gaivus ir sultingas. Nuostabus sūrio skonio ir vyšnių derinys, ypač jei vyšnios šviežios. Bet tinka ir užšaldytos. Neliksite abejingi šiam desertui!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    250 gramų (tešla)
  • Sviestas
    100 gramų (tešla)
  • Cukranendrių cukrus
    1 valgomasis šaukštas (tešla)
  • Druska
    1 žiupsnelis (tešla)
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio (tešla)
  • Grietinė 20% riebumo
    130 gramų (30 gramų
  • Ricotta sūris
    250 gramų (įdaras)
  • Cukraus pudra
    100 gramų (įdaras)
  • Kukurūzų krakmolas
    1 valgomasis šaukštas (įdaras)
  • Kiaušiniai
    3 vnt (įdaras)
  • Šaldytos vyšnios
    250 gramų (įdaras)
  • Šaltas vanduo
    1~2 šaukštai (tešla)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus pyragui gaminti reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus pyragui gaminti reikalingus ingredientus.
  • Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Įdėkite gabalėliais supjaustyto šalto sviesto.
    2. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Įdėkite gabalėliais supjaustyto šalto sviesto.
  • Reklama
  • Greitai sumaišykite miltus su sviestu, kad susidarytų miltų trupiniai.
    3. Greitai sumaišykite miltus su sviestu, kad susidarytų miltų trupiniai.
  • Įpilkite grietinės ir šalto vandens.
    4. Įpilkite grietinės ir šalto vandens.
  • Reklama
  • Greitai surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    5. Greitai surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Įdarui paruošti į tinkamą dubenį suberkite rikotą, grietinę, cukraus pudrą (arba cukrų), krakmolą ir įmuškite vištienos kiaušinius.
    6. Įdarui paruošti į tinkamą dubenį suberkite rikotą, grietinę, cukraus pudrą (arba cukrų), krakmolą ir įmuškite vištienos kiaušinius.
  • Reklama
  • Sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės. Įdaras turi būti skystas, nesijaudinkite! Kepant sutirštės.
    7. Sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės. Įdaras turi būti skystas, nesijaudinkite! Kepant sutirštės.
  • Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. 20-22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ant dugno, k...
    8. Pasibaigus nurodytam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. 20-22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ant dugno, keldami išilgai šonų.
  • Reklama
  • Supilkite įdarą į pagrindą.
    9. Supilkite įdarą į pagrindą.
  • Sudėkite šaldytas vyšnias ant įdaro (neatitirpinant). Pyragą pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
    10. Sudėkite šaldytas vyšnias ant įdaro (neatitirpinant). Pyragą pašaukite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
  • Reklama
  • Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tada išimkite iš formos, perkelkite į indą ir patiekite.
    11. Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tada išimkite iš formos, perkelkite į indą ir patiekite.
  • Supjaustyti gabalėliais.
    12. Supjaustyti gabalėliais.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai