Pyragas su kvapniais obuoliais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Norėčiau pasidalinti skanaus obuolių pyrago receptu. Viskas labai paprasta, svarbiausia yra sekti žingsnis po žingsnio instrukcijas. Žodžiu, kiekviena šeimininkė gali pasigaminti tokį pyragą! Procese nėra nieko sudėtingo. Tačiau pyragas yra sultingas, aromatingas ir labai skanus. Puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, patinka ir suaugusiems, ir vaikams.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2 kilogramai (įdarui)
-
Cukrus10 šaukštai
-
Cinamonas, druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kukurūzų krakmolas2 šaukštai
-
Kvietiniai miltai350 gramų
-
Cukrus25 gramų
-
Druska5 gramų
-
Sviestas280 gramų
-
Saltas vanduo85 mililitrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, druską ir cukrų. Sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite. Toliau minkykite tešlą, įpilkite šalto vandens. Iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į šaldytuvą 2 valandoms, tada padaliname į 2 skirtingas dalis ir iškočiojame.
-
2. Pereikime prie įdaro. Nuplaukite ir nulupkite obuolius, supjaustykite dideliais griežinėliais. Įdėkite į puodą ir įpilkite vandens ir užvirinkite. Tada obuolius perkelkite į atskirą dubenį ir užpilkite likusiu verdančiu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Obuolius uždenkite plėvele ir taip palikite 10 minučių.
-
4. Sudėkite obuolius į kiaurasamtį ir leiskite visam skysčiui nutekėti. Tai užtruks maždaug 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Į obuolius įberkite druskos, cukraus ir cinamono, taip pat kukurūzų krakmolo.
-
6. Obuolius gerai išmaišykite, kad druska, cukrus, cinamonas ir krakmolas tolygiai pasiskirstytų visame paviršiuje.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir išklokite iškočiotą tešlos sluoksnį. Ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą.
-
8. Uždenkite obuolius antruoju tešlos sluoksniu, nupjaukite perteklių, viršuje padarykite įpjovas ir pyrago paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
-
Reklama
-
9. Pyragą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180-200 laipsnių. Kepame 25 minutes. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama