Pyragas su kriaušėmis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šiandien ruošime tradicinį prancūzišką pyragą, kuriame ant pyrago viršaus karamelizuojamos kriaušės. Šio recepto ypatumas yra tas, kad jame visiškai nėra cukraus. Pažiūrėkite, kaip pasigaminti kriaušių pyragą. Šis pyragas taps tikra jūsų šventinio stalo puošmena, nes blizgus aukso spalvos karamelizuotas medus, gražiai pjaustytos kriaušės ir puri tešlos tekstūra patiks visiems be išimties! Pyrago išvaizdai labai svarbu, kad miltai, kuriais apibarstysite formą prieš kepdami, neliktų formoje gumulėlių, nes medus negalės to visiškai paslėpti. Šis prancūziškas pyragas jums bus tikras atradimas!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Kriaušės5 vnt
-
Medus200 gramų
-
Kepimo milteliai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kriaušes nulupkite, išimkite šerdį ir uodegėlę, perpjaukite pusiau ir blanširuokite apie 3–4 minutes verdančiame vandenyje.
-
2. Tada visose kriaušėse padarykite vėduokliškus įpjovimus, neperpjaudami iki galo. Išsijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Paruoškite formą: išklokite kepimo popieriumi, patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite miltais.
-
Reklama
-
3. Tris šaukštus medaus karamelizuokite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, nuolat maišydami. Supilkite medų į paruoštą formą, tolygiai paskirstykite apatiniame paviršiuje.
-
4. Ant medaus dėkite kriaušes, atsargiai jas išskleiskite. Paruoškite tešlą: kiaušinius įmuškite į likusį medų, plakite mikseriu iki šviesios ir purios masės.
-
Reklama
-
5. Supilkite mišinį į miltus ir kepimo miltelius ir palaipsniui maišykite. Pabaigoje įberkite šiek tiek druskos. Tešlą užpilkite ant kriaušių ir tolygiai paskirstykite mentele.
-
6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių ir išimkite iš formos, apversdami. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama