Pyragas su kefyru, grietine ir uogiene
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jei norite patiekti skanius kepinius su arbata ar kava, naudokite šį receptą. Pyragas gaunasi švelnus, nesausas, vidutiniškai saldus. Pyrago spalva ir skonis priklausys nuo uogienės, kurią į jį dėsite. Geriausia naudoti rūgščią uogienę, tada pyragas nebus tirštas. Jei uogienėje yra didelių vaisių ar uogų gabalėlių, pirmiausia gabalėlius reikia smulkiai supjaustyti. Nebijokite į pyragą įpilti augalinio aliejaus, jis taps minkštas ir jo visai nejausite.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Miltai1 stiklinė
-
Kepimo milteliai5 gramai
-
Aliejus25 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
-
Cukrus1/2 stiklinės
-
Uogienė1/2 stiklinės
-
Kefyras1/2 stiklinės (riebus)
-
Grietinė50 gramų (riebi)
-
Uogienė2 šaukštai (kremui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir plakite iki purios masės.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite kefyrą ir vėl išplakite.
-
4. Į mišinį supilkite uogienę ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į dubenį ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
-
6. Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą į skardą ir išlyginkite.
-
Reklama
-
7. Kepkite pyragą karštoje orkaitėje 40-45 minutes, kol paruduos. Po kurio laiko pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
-
8. Grietinę sumaišykite su dviem šaukštais uogienės ir užtepkite ant pyrago viršaus. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama