Pyragas su kefyru, grietine ir uogiene

Pyragas su kefyru, grietine ir uogiene

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Jei norite patiekti skanius kepinius su arbata ar kava, naudokite šį receptą. Pyragas gaunasi švelnus, nesausas, vidutiniškai saldus. Pyrago spalva ir skonis priklausys nuo uogienės, kurią į jį dėsite. Geriausia naudoti rūgščią uogienę, tada pyragas nebus tirštas. Jei uogienėje yra didelių vaisių ar uogų gabalėlių, pirmiausia gabalėlius reikia smulkiai supjaustyti. Nebijokite į pyragą įpilti augalinio aliejaus, jis taps minkštas ir jo visai nejausite.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Kepimo milteliai
    5 gramai
  • Aliejus
    25 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
  • Cukrus
    1/2 stiklinės
  • Uogienė
    1/2 stiklinės
  • Kefyras
    1/2 stiklinės (riebus)
  • Grietinė
    50 gramų (riebi)
  • Uogienė
    2 šaukštai (kremui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir plakite iki purios masės.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir plakite iki purios masės.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite kefyrą ir vėl išplakite.
    3. Į dubenį supilkite kefyrą ir vėl išplakite.
  • Į mišinį supilkite uogienę ir gerai išmaišykite.
    4. Į mišinį supilkite uogienę ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į dubenį ir išmaišyti, kad neli...
    5. Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į dubenį ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
  • Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą į skardą ir išly...
    6. Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą į skardą ir išlyginkite.
  • Reklama
  • Kepkite pyragą karštoje orkaitėje 40-45 minutes, kol paruduos. Po kurio laiko pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
    7. Kepkite pyragą karštoje orkaitėje 40-45 minutes, kol paruduos. Po kurio laiko pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  • Grietinę sumaišykite su dviem šaukštais uogienės ir užtepkite ant pyrago viršaus. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir patiekite.
    8. Grietinę sumaišykite su dviem šaukštais uogienės ir užtepkite ant pyrago viršaus. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai