Pyragas su džiovintų abrikosų įdaru
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau paruošti desertinę populiaraus totorių pyrago Balish versiją. Tešla ruošiama iš trapios tešlos, nesaldintos ir grietinės. Įdaras bus pagamintas iš džiovintų abrikosų ir cukraus, prieš tai sutrintų trintuvu. Pyragą kepiau 20 cm skersmens formoje. Būtinai pabandykite pagal šį receptą pasigaminti Balish su džiovintais abrikosais ir pradžiuginkite savo šeimą gardžiais kepiniais!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai400 gramų
-
Grietinė150 gramų
-
Sviestas180 gramų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Džiovinti abrikosai300 gramų
-
Cukrus100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Džiovintus abrikosus nuplaukite, sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Miltus su kepimo milteliais persijokite į didelį dubenį, suberkite druską, atšaldytą sviestą, supjaustytą gabalėliais.
-
4. Visus šiuos ingredientus rankomis sutrinkite į trupinius.
-
Reklama
-
5. Įpilkite grietinės.
-
6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek miltų. Tešlą suapvalinti ir įvynioti į maistinę plėvelę, padėti 1 valandai į šaldytuvą.
-
Reklama
-
7. Džiovintus abrikosus ir visą cukrų sudėkite į smulkintuvo dubenį.
-
8. Įjunkite prietaisą 60 sekundžių ir turėtumėte gauti vienalytę, gerai susmulkintą masę.
-
Reklama
-
9. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į 2 dalis, vieną tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį ir dėkite į formą. Suformuokite pyrago plutą su šonais. Tešlą subadykite šakute.
-
10. Dėkite visą džiovintų abrikosų įdarą, išlyginkite šaukštu.
-
Reklama
-
11. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir dėkite ant įdaro, kraštus pirštais pritvirtindami prie pagrindo. Tešlos likučius galite panaudoti pyrago dekoracijoms gaminti. Kepkite Balish iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
-
12. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama