Pyragas su džiovintų abrikosų įdaru

Pyragas su džiovintų abrikosų įdaru

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau paruošti desertinę populiaraus totorių pyrago Balish versiją. Tešla ruošiama iš trapios tešlos, nesaldintos ir grietinės. Įdaras bus pagamintas iš džiovintų abrikosų ir cukraus, prieš tai sutrintų trintuvu. Pyragą kepiau 20 cm skersmens formoje. Būtinai pabandykite pagal šį receptą pasigaminti Balish su džiovintais abrikosais ir pradžiuginkite savo šeimą gardžiais kepiniais!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    400 gramų
  • Grietinė
    150 gramų
  • Sviestas
    180 gramų
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiovinti abrikosai
    300 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Džiovintus abrikosus nuplaukite, sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15 minučių.
    2. Džiovintus abrikosus nuplaukite, sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15 minučių.
  • Reklama
  • Miltus su kepimo milteliais persijokite į didelį dubenį, suberkite druską, atšaldytą sviestą, supjaustytą gabalėliais.
    3. Miltus su kepimo milteliais persijokite į didelį dubenį, suberkite druską, atšaldytą sviestą, supjaustytą gabalėliais.
  • Visus šiuos ingredientus rankomis sutrinkite į trupinius.
    4. Visus šiuos ingredientus rankomis sutrinkite į trupinius.
  • Reklama
  • Įpilkite grietinės.
    5. Įpilkite grietinės.
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek miltų. Tešlą suapvalinti ir įvynioti į maistinę plėvelę,...
    6. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek miltų. Tešlą suapvalinti ir įvynioti į maistinę plėvelę, padėti 1 valandai į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Džiovintus abrikosus ir visą cukrų sudėkite į smulkintuvo dubenį.
    7. Džiovintus abrikosus ir visą cukrų sudėkite į smulkintuvo dubenį.
  • Įjunkite prietaisą 60 sekundžių ir turėtumėte gauti vienalytę, gerai susmulkintą masę.
    8. Įjunkite prietaisą 60 sekundžių ir turėtumėte gauti vienalytę, gerai susmulkintą masę.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į 2 dalis, vieną tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį ir dėkite į formą. Sufor...
    9. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į 2 dalis, vieną tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį ir dėkite į formą. Suformuokite pyrago plutą su šonais. Tešlą subadykite šakute.
  • Dėkite visą džiovintų abrikosų įdarą, išlyginkite šaukštu.
    10. Dėkite visą džiovintų abrikosų įdarą, išlyginkite šaukštu.
  • Reklama
  • Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir dėkite ant įdaro, kraštus pirštais pritvirtindami prie pagrindo. Tešlos likučius galite panaudoti pyra...
    11. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir dėkite ant įdaro, kraštus pirštais pritvirtindami prie pagrindo. Tešlos likučius galite panaudoti pyrago dekoracijoms gaminti. Kepkite Balish iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
  • Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
    12. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai