Pyragas su avietėmis ir riešutais
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Minkštas pyragas su aviečių skoniu ir riešutais patiks visiems be išimties. Šį skanų pyragą pagaminti labai paprasta. Tokį pyragą gali iškepti net pati jauniausia ir nepatyrusi šeimininkė. Pyragui skirtų produktų galima rasti beveik visuose namuose, o avietes galima vartoti šviežias arba šaldytas, kaip nurodyta šiame recepte.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Miltai / Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis1 vnt
-
Grietinė1/2 puodelio (20% riebumo)
-
Augalinis aliejus1/4 puodelio
-
Cukrus1/2 puodelio
-
Kvietiniai miltai1 puodelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Avietės100 gramų
-
Riešutai100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir plakite plaktuvu iki purios masės.
-
2. Į kiaušinių masę supilkite grietinę ir vėl plakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
-
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį.
-
Reklama
-
5. Maišykite iki kol konsistencija taps kaip grietinės.
-
6. 16 centimetrų skersmens kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite pusę tešlos, išlyginkite. Ant viršaus uždėkite avietes ir pusę susmulkintų riešutų.
-
Reklama
-
7. Viską užpilkite likusia tešla ir išlyginkite viršų.
-
8. Ant viršaus išdėliokite likusias avietes ir pabarstykite riešutais.
-
Reklama
-
9. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama