Pyragas su avietėmis ir riešutais

Pyragas su avietėmis ir riešutais

5 (1 įvertinimai)

6-8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Minkštas pyragas su aviečių skoniu ir riešutais patiks visiems be išimties. Šį skanų pyragą pagaminti labai paprasta. Tokį pyragą gali iškepti net pati jauniausia ir nepatyrusi šeimininkė. Pyragui skirtų produktų galima rasti beveik visuose namuose, o avietes galima vartoti šviežias arba šaldytas, kaip nurodyta šiame recepte.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai /
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Grietinė
    1/2 puodelio (20% riebumo)
  • Augalinis aliejus
    1/4 puodelio
  • Cukrus
    1/2 puodelio
  • Kvietiniai miltai
    1 puodelis
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Avietės
    100 gramų
  • Riešutai
    100 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir plakite plaktuvu iki purios masės.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir plakite plaktuvu iki purios masės.
  • Į kiaušinių masę supilkite grietinę ir vėl plakite iki vientisos masės.
    2. Į kiaušinių masę supilkite grietinę ir vėl plakite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
    3. Į dubenį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį.
    4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį.
  • Reklama
  • Maišykite iki kol konsistencija taps kaip grietinės.
    5. Maišykite iki kol konsistencija taps kaip grietinės.
  • 16 centimetrų skersmens kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite pusę tešlos, išlyginkite. Ant viršaus uždėkite avietes ir ...
    6. 16 centimetrų skersmens kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite pusę tešlos, išlyginkite. Ant viršaus uždėkite avietes ir pusę susmulkintų riešutų.
  • Reklama
  • Viską užpilkite  likusia tešla ir išlyginkite viršų.
    7. Viską užpilkite likusia tešla ir išlyginkite viršų.
  • Ant viršaus išdėliokite likusias avietes ir pabarstykite riešutais.
    8. Ant viršaus išdėliokite likusias avietes ir pabarstykite riešutais.
  • Reklama
  • Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir pa...
    9. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai