Rauginti kopūstai su paprikomis žiemai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
76 val.
Apie receptą
Rauginti kopūstai yra geras vitamino C šaltinis, taip pat virškinimą gerinantys probiotikai. O žiemą toks užkandis visada padeda, kai nėra šviežių daržovių. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti raugintus kopūstus su paprikomis. Geriau naudoti raudonas arba geltonas paprikas. Paruoštus kopūstus galima laikyti iki 3 mėnesių šaltoje vietoje. Tinkamas balkonas, šaldytuvas arba rūsys. Kopūstai yra traškūs ir skanūs. Prieš patiekiant tereikia pagardinti aliejumi ir paruoštos daržovių salotos!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji kopūstai2~3 kilogramai
-
Morkos3~4 vnt
-
Saldžiosios paprikos2~3 vnt
-
Druska2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Kopūstą nuplaukite, nuimkite kotelį ir viršutinius lapus. Smulkiai supjaustykite kopūstą.
-
Reklama
-
3. Sutarkuokite morkas.
-
4. Morkas sudėkite į dubenį su kopūstais, įdėkite druskos ir viską gerai išmaišykite lengvai spausdami rankomis.
-
Reklama
-
5. Papriką supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį su daržovėmis.
-
6. Padėkite po presu ir palikite kambario temperatūroje 3-4 dienas. Kasdien atidarykite kopūstus ir pabadykite mediniu pagaliuku, kad išsiskirtų dujos.
-
Reklama
-
7. Išdėliokite kopūstus į švarius sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangtį. Laikyti vėsioje vietoje.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama