Rauginti kopūstai su paprikomis žiemai

Rauginti kopūstai su paprikomis žiemai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
76 val.

Apie receptą

Rauginti kopūstai yra geras vitamino C šaltinis, taip pat virškinimą gerinantys probiotikai. O žiemą toks užkandis visada padeda, kai nėra šviežių daržovių. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti raugintus kopūstus su paprikomis. Geriau naudoti raudonas arba geltonas paprikas. Paruoštus kopūstus galima laikyti iki 3 mėnesių šaltoje vietoje. Tinkamas balkonas, šaldytuvas arba rūsys. Kopūstai yra traškūs ir skanūs. Prieš patiekiant tereikia pagardinti aliejumi ir paruoštos daržovių salotos!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltieji kopūstai
    2~3 kilogramai
  • Morkos
    3~4 vnt
  • Saldžiosios paprikos
    2~3 vnt
  • Druska
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Kopūstą nuplaukite, nuimkite kotelį ir viršutinius lapus. Smulkiai supjaustykite kopūstą.
    2. Kopūstą nuplaukite, nuimkite kotelį ir viršutinius lapus. Smulkiai supjaustykite kopūstą.
  • Reklama
  • Sutarkuokite morkas.
    3. Sutarkuokite morkas.
  • Morkas sudėkite į dubenį su kopūstais, įdėkite druskos ir viską gerai išmaišykite lengvai spausdami rankomis.
    4. Morkas sudėkite į dubenį su kopūstais, įdėkite druskos ir viską gerai išmaišykite lengvai spausdami rankomis.
  • Reklama
  • Papriką supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį su daržovėmis.
    5. Papriką supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį su daržovėmis.
  • Padėkite po presu ir palikite kambario temperatūroje 3-4 dienas. Kasdien atidarykite kopūstus ir pabadykite mediniu pagaliuku, kad išsisk...
    6. Padėkite po presu ir palikite kambario temperatūroje 3-4 dienas. Kasdien atidarykite kopūstus ir pabadykite mediniu pagaliuku, kad išsiskirtų dujos.
  • Reklama
  • Išdėliokite kopūstus į švarius sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangtį. Laikyti vėsioje vietoje.
    7. Išdėliokite kopūstus į švarius sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangtį. Laikyti vėsioje vietoje.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai