Pyragas su agrastais ir varške
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Pyragas su varške gaunasi švelnus, minkštas ir ilgai nesudžiūva. O agrastų pridėjimas prideda rūgštumo ir pikantiškos natos. Viskas daroma paprastai ir greitai. Pyragas gaunasi vidutiniškai saldus, su maloniu agrastų rūgštumu. Agrastai tinka bet kokie, geriausia imti minkštą varškę, bet jei imsite grūdėtą, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite blenderiu. Jei pageidaujama, atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba aplieti cukraus glajumi.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai150 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Aliejus25 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
-
Varškė125 gramų (riebi)
-
Cukrus150 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai3/4 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Agrastas1 stiklinė
-
Cukraus pudra2 arbatiniai šaukšteliai (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite išdžiūti ant švaraus audinio. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų.
-
2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus. Suplakite mikseriu į purią masę.
-
Reklama
-
3. Į sviestą suberkite varškę ir žiupsnelį druskos.
-
4. Supilkite augalinį aliejų ir plakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Į masę įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės. Sulaužykite dar vieną ir vėl plakite.
-
6. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gabalėlių.
-
Reklama
-
7. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir paskandinkite joje paruoštas agrastus.
-
8. Kepimo formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes, kol paruduos. Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, išimkite ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama