Pyragas su agrastais ir varške

Pyragas su agrastais ir varške

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Pyragas su varške gaunasi švelnus, minkštas ir ilgai nesudžiūva. O agrastų pridėjimas prideda rūgštumo ir pikantiškos natos. Viskas daroma paprastai ir greitai. Pyragas gaunasi vidutiniškai saldus, su maloniu agrastų rūgštumu. Agrastai tinka bet kokie, geriausia imti minkštą varškę, bet jei imsite grūdėtą, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite blenderiu. Jei pageidaujama, atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba aplieti cukraus glajumi.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    150 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Aliejus
    25 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
  • Varškė
    125 gramų (riebi)
  • Cukrus
    150 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    3/4 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Agrastas
    1 stiklinė
  • Cukraus pudra
    2 arbatiniai šaukšteliai (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite išdžiūti ant švaraus audinio. Iš anksto išimkite sv...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite išdžiūti ant švaraus audinio. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis suminkštėtų.
  • Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus. Suplakite mikseriu į purią masę.
    2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus. Suplakite mikseriu į purią masę.
  • Reklama
  • Į sviestą suberkite varškę ir žiupsnelį druskos.
    3. Į sviestą suberkite varškę ir žiupsnelį druskos.
  • Supilkite augalinį aliejų ir plakite iki vientisos masės.
    4. Supilkite augalinį aliejų ir plakite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į masę įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės. Sulaužykite dar vieną ir vėl plakite.
    5. Į masę įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės. Sulaužykite dar vieną ir vėl plakite.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gabalėlių.
    6. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir be gabalėlių.
  • Reklama
  • Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir paskandinkite joje paruoštas agrastus.
    7. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir paskandinkite joje paruoštas agrastus.
  • Kepimo formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes, kol paruduos. Iškepusį pyragą atvėsinkite fo...
    8. Kepimo formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes, kol paruduos. Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, išimkite ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai