Pyragas Sausas

Pyragas Sausas

5 (4 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Šis pyragas paruošiamas labai greitai ir lengvai. Viduje jis yra minkštas, o viršuje yra traški plutelė. Puikus pasirinkimas prie arbatos su draugais ar šeima. Tešlą galite sutrinti į trupinius rankomis arba naudoti trintuvą. Geriausia vartoti saldžiųjų ir rūgščių veislių obuolius, turinčius ryškų aromatą. Jei neturite spyruoklinės formos, galite naudoti kepimo žiedą ir padėti jį ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi arba folija.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    800 gramų
  • Miltai
    260 gramų
  • Sviestas
    100 gramų (atšaldytas)
  • Sviestas
    30 gramų (kepimui)
  • Cukrus
    250 gramų (150 gramų tešlai, 100 gramų įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius.
  • Nulupkite obuolius ir sutarkuokite juos stambia tarka. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius ir pabarstykite cukrumi, išmaiš...
    2. Nulupkite obuolius ir sutarkuokite juos stambia tarka. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite obuolius ir pabarstykite cukrumi, išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes maišydami. Nuimkite obuolius nuo ugnies ir atvėsinkite.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite cukrų, išsijokite miltus ir sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską sumalkite į trupinius.
    3. Į dubenį supilkite cukrų, išsijokite miltus ir sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską sumalkite į trupinius.
  • 20 centimetrų skersmens spyruoklinės formos dugną uždenkite kepimo popieriumi ir supilkite pusę sausos tešlos.
    4. 20 centimetrų skersmens spyruoklinės formos dugną uždenkite kepimo popieriumi ir supilkite pusę sausos tešlos.
  • Reklama
  • Ant trupinių paskleiskite obuolių įdarą ir šiek tiek paspauskite. Ant viršaus užbarstykite likusią sausą tešlą.
    5. Ant trupinių paskleiskite obuolių įdarą ir šiek tiek paspauskite. Ant viršaus užbarstykite likusią sausą tešlą.
  • Pyragą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite visiškai atv...
    6. Pyragą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti ir išimkite iš formos.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai