Pyragas Obuolių rageliai

Pyragas Obuolių rageliai

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Obuolių pyragų tema tikrai neišsemiama, šiandien su visais dalinuosi dar vienu įdomiu obuolių pyrago receptu pavadinimu „Obuolių rageliai“. Jei dar nesate kepę tokio pyrago, rekomenduoju būtinai iškepti. Tai gražus, skanus, gausus ir puikus pyragas šeimai prie arbatos. Tokių kepinių paruošimas yra labai paprastas, jei laikysitės nuoseklių šio recepto rekomendacijų.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    435 gramų (335 gramai tešlai, 100 gramų trupiniams)
  • Pienas
    170 mililitrų (šiltas)
  • Šviežios mielės
    15 gramų (arba 7 gramai sausų)
  • Sviestas
    125 gramai (25 gramai
  • Aliejus
    20 gramų
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    175 gramai (45 gramai tešlai, 170 gramų trupiniams)
  • Kiaušinis
    1 vnt (3/4 kiaušinio
  • Obuoliai
    3 vnt
  • Cinamonas
    0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Šiltame piene ištirpinkite druską, cukrų, mieles.
    2. Šiltame piene ištirpinkite druską, cukrų, mieles.
  • Reklama
  • Į pieno mišinį įpilkite ištirpinto sviesto.
    3. Į pieno mišinį įpilkite ištirpinto sviesto.
  • Kiaušinį išplakti, 3/4 kiaušinio supilti į pieno mišinį, 1/4 kiaušinio pasilikti pyrago aptepimui prieš kepant.
    4. Kiaušinį išplakti, 3/4 kiaušinio supilti į pieno mišinį, 1/4 kiaušinio pasilikti pyrago aptepimui prieš kepant.
  • Reklama
  • Suberkite išsijotus miltus.
    5. Suberkite išsijotus miltus.
  • Minkykite tešlą, minkykite ilgai, 7-10 minučių. Minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga, kol tešla nustos lipti prie rankų. Tešlą sud...
    6. Minkykite tešlą, minkykite ilgai, 7-10 minučių. Minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga, kol tešla nustos lipti prie rankų. Tešlą sudėkite į dubenį, kurį galima lengvai patepti augaliniu aliejumi. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą 1,5-2 val.
  • Reklama
  • Kol tešla kyla, negaiškite laiko, pradėkite ruošti įdarą. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, troškinkite keptuvėje su sv...
    7. Kol tešla kyla, negaiškite laiko, pradėkite ruošti įdarą. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, troškinkite keptuvėje su sviestu 5-7 minutes.
  • Į obuolius suberkite cinamoną, išmaišykite ir visiškai atvėsinkite iki kambario temperatūros.
    8. Į obuolius suberkite cinamoną, išmaišykite ir visiškai atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • Reklama
  • Norėdami paruošti trupinius (užpilą iš miltų, cukraus ir sviesto), sumaišykite 80 gramų atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais, 130 gra...
    9. Norėdami paruošti trupinius (užpilą iš miltų, cukraus ir sviesto), sumaišykite 80 gramų atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais, 130 gramų cukraus ir 100 gramų miltų. Miltų mišinį rankomis susmulkinkite į smulkius trupinius ir laikykite šaldytuve, kol reikės panaudoti.
  • Fermentacijos metu tešla padidės maždaug dvigubai.
    10. Fermentacijos metu tešla padidės maždaug dvigubai.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į 8 lygias dalis, sveriančias apie 80 gramų. Susukite juos į rutulį. Uždenkite plėvele ir palikite 5-7 minutes.
    11. Tešlą padalinkite į 8 lygias dalis, sveriančias apie 80 gramų. Susukite juos į rutulį. Uždenkite plėvele ir palikite 5-7 minutes.
  • Iš tešlos iškočiokite ploną kepimo formos dydžio blyną ir vieną pusę pabarstykite trupiniais.
    12. Iš tešlos iškočiokite ploną kepimo formos dydžio blyną ir vieną pusę pabarstykite trupiniais.
  • Uždenkite kita tešlos puse ir ant viršaus užberkite trupinių.
    13. Uždenkite kita tešlos puse ir ant viršaus užberkite trupinių.
  • Reklama
  • Obuolių įdarą iš abiejų pusių dėkite „trikampių“ pavidalu.
    14. Obuolių įdarą iš abiejų pusių dėkite „trikampių“ pavidalu.
  • Abu kraštus suvyniokite link centro, kad išeitų du rageliai.
    15. Abu kraštus suvyniokite link centro, kad išeitų du rageliai.
  • Ragelius sudėkite į 25-27 cm skersmens, sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą. Leiskite pakilti 40-50 minučių.
    16. Ragelius sudėkite į 25-27 cm skersmens, sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą. Leiskite pakilti 40-50 minučių.
  • Prieš kepdami pyragą aptepkite likusiu kiaušiniu.
    17. Prieš kepdami pyragą aptepkite likusiu kiaušiniu.
  • Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Pasirengimą tikrinti mediniu iešmeliu, pradūrus kepinį turi likti sausas.
    18. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių. Pasirengimą tikrinti mediniu iešmeliu, pradūrus kepinį turi likti sausas.
  • Rekomenduoju pasigaminti, tai visai nesunku!
    19. Rekomenduoju pasigaminti, tai visai nesunku!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai