Pyragas iš lavašo su varške ir žolelėmis

Pyragas iš lavašo su varške ir žolelėmis

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Pyragas iš lavašo su varške, žalumynais ir grietine bei kiaušinių įdaru su sūriu – sotus ir labai lengvai pagaminamas patiekalas. Sultingas, skanus ir kvapnus įdaras su daug žalumynų. Sotus, skanus pyragas, kurį galima patiekti ir su sriuba, ir su saldžia arbata. Tai daugelio pamėgtas skanėstas, kuris ruošiamas labai paprastai ir nevaržomai, neminkant tešlos. Toks pyragas visada pagelbės, kai norisi ko nors skanaus, iškepto. Vietoj varškės įdaro galite naudoti: obuolį, mėsą, kopūstą, bulvę ar tą, kuris jums labiausiai patinka. Vietoj kefyro, kurį naudojame įdarui dėl sultingumo, galite naudoti nesaldų jogurtą ar grietinę. Grietinės įdarą galima pabarstyti sezamo sėklomis arba sūriu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lavašas
    200 gramų
  • Varškė
    400 gramų (įdaras)
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1 vnt.
  • Kefyras
    100 mililitrų (įdaras)
  • Šviežios žolelės
    1 krūva (krapai, petražolės
  • Grietinė
    100 gramų (įdaras)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas (formelės patepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus kepimui reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus kepimui reikalingus ingredientus.
  • Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, kefyrą, druską ir juoduosius pipirus.
    2. Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, kefyrą, druską ir juoduosius pipirus.
  • Reklama
  • Į įdarą suberkite smulkiai supjaustytus žalumynus, išmaišykite.
    3. Į įdarą suberkite smulkiai supjaustytus žalumynus, išmaišykite.
  • Įdarą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną lavašo sluoksnį sutepkite įdaru.
    4. Įdarą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną lavašo sluoksnį sutepkite įdaru.
  • Reklama
  • Į apvalią 22-24 cm skersmens formą (suteptą augaliniu aliejumi) išdėliokite paruoštus ritinėlius, sulankstydami juos sraigėmis.
    5. Į apvalią 22-24 cm skersmens formą (suteptą augaliniu aliejumi) išdėliokite paruoštus ritinėlius, sulankstydami juos sraigėmis.
  • Viršui patepti sumaišykite grietinę, kiaušinį, druską ir juoduosius pipirus.
    6. Viršui patepti sumaišykite grietinę, kiaušinį, druską ir juoduosius pipirus.
  • Reklama
  • Užpildykite ruošinį, tolygiai paskirstykite. Dedame kepti į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 min.
    7. Užpildykite ruošinį, tolygiai paskirstykite. Dedame kepti į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 min.
  • Iškepus pyragui leiskite šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
    8. Iškepus pyragui leiskite šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai