Šaldytų vyšnių ir morengo pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Būtinai pasigaminkite šį šaldytų vyšnių ir morengo pyragą – jis ne tik nepaprastai skanus, bet ir beprotiškai tirpsta burnoje. Šį pyragą galima patiekti ir ant šventinio stalo. Jei norite, vyšnias galite pakeisti braškėmis ar juodaisiais serbentais – taip pat bus nepaprastai skanu! Labai rekomenduoju, jums tikrai patiks!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai230 gramų
-
Sviestas120 gramų (gerai atšaldytas)
-
Ledinis vanduo100 mililitrų (arba pagal poreikį)
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Šaldytos vyšnios300 gramų
-
Kukurūzų krakmolas50 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukraus pudra100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Šaldytų vyšnių atitirpinti nereikia.
-
2. Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, įdėkite druskos, šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais. Įjunkite įrenginį maždaug vieną minutę.
-
Reklama
-
3. Gautus smulkius trupinius supilkite į erdvų dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
-
4. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Šaldytas vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami palaukite, kol cukrus visiškai ištirps.
-
6. Įmaišykite krakmolą ir palaukite, kol uogų mišinys pastebimai sutirštės.
-
Reklama
-
7. Puodą su sutirštėjusiu uogų mišiniu nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
-
8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, šiek tiek iškočiokite kočėlu, dėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, suformuodami apie 4 cm aukščio šonus, šaukštu išlygindami vyšnių masę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
-
Reklama
-
9. Atsargiai atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius skirtinguose dubenėliuose – pyragui trynių mums nereikės.
-
10. Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų, plakdami palaipsniui suberkite cukraus pudrą.
-
Reklama
-
11. Išimkite formą su pagrindu ir uogų sluoksniu iš orkaitės.
-
12. Į konditerinį maišelį su mėgstamu antgaliu pripildykite morengu ir mažomis porcijomis uždėkite ant uogų sluoksnio paviršiaus, kepkite pyragą dar 15-20 minučių ir sumažinkite kaitinimo temperatūrą iki 150 laipsnių.
-
13. Gatavą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
14. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama