Šaldytų vyšnių ir morengo pyragas

Šaldytų vyšnių ir morengo pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Būtinai pasigaminkite šį šaldytų vyšnių ir morengo pyragą – jis ne tik nepaprastai skanus, bet ir beprotiškai tirpsta burnoje. Šį pyragą galima patiekti ir ant šventinio stalo. Jei norite, vyšnias galite pakeisti braškėmis ar juodaisiais serbentais – taip pat bus nepaprastai skanu! Labai rekomenduoju, jums tikrai patiks!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    230 gramų
  • Sviestas
    120 gramų (gerai atšaldytas)
  • Ledinis vanduo
    100 mililitrų (arba pagal poreikį)
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Šaldytos vyšnios
    300 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    50 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukraus pudra
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Šaldytų vyšnių atitirpinti nereikia.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Šaldytų vyšnių atitirpinti nereikia.
  • Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, įdėkite druskos, šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais. Įjunkite įrenginį maždaug vieną minutę.
    2. Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, įdėkite druskos, šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais. Įjunkite įrenginį maždaug vieną minutę.
  • Reklama
  • Gautus smulkius trupinius supilkite į erdvų dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
    3. Gautus smulkius trupinius supilkite į erdvų dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    4. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Reklama
  • Šaldytas vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami palaukite, kol cukrus visiškai ištirps.
    5. Šaldytas vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami palaukite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Įmaišykite krakmolą ir palaukite, kol uogų mišinys pastebimai sutirštės.
    6. Įmaišykite krakmolą ir palaukite, kol uogų mišinys pastebimai sutirštės.
  • Reklama
  • Puodą su sutirštėjusiu uogų mišiniu nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
    7. Puodą su sutirštėjusiu uogų mišiniu nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, šiek tiek iškočiokite kočėlu, dėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, suformuodami apie 4 cm auk...
    8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, šiek tiek iškočiokite kočėlu, dėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, suformuodami apie 4 cm aukščio šonus, šaukštu išlygindami vyšnių masę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Reklama
  • Atsargiai atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius skirtinguose dubenėliuose – pyragui trynių mums nereikės.
    9. Atsargiai atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius skirtinguose dubenėliuose – pyragui trynių mums nereikės.
  • Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų, plakdami palaipsniui suberkite cukraus pudrą.
    10. Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų, plakdami palaipsniui suberkite cukraus pudrą.
  • Reklama
  • Išimkite formą su pagrindu ir uogų sluoksniu iš orkaitės.
    11. Išimkite formą su pagrindu ir uogų sluoksniu iš orkaitės.
  • Į konditerinį maišelį su mėgstamu antgaliu pripildykite morengu ir mažomis porcijomis uždėkite ant uogų sluoksnio paviršiaus, kepkite pyr...
    12. Į konditerinį maišelį su mėgstamu antgaliu pripildykite morengu ir mažomis porcijomis uždėkite ant uogų sluoksnio paviršiaus, kepkite pyragą dar 15-20 minučių ir sumažinkite kaitinimo temperatūrą iki 150 laipsnių.
  • Gatavą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
    13. Gatavą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    14. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai