Šaldytų vyšnių ir morengo pyragas

Šaldytų vyšnių ir morengo pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Būtinai pasigaminkite šį šaldytų vyšnių ir morengo pyragą – jis ne tik nepaprastai skanus, bet ir beprotiškai tirpsta burnoje. Šį pyragą galima patiekti ir ant šventinio stalo. Jei norite, vyšnias galite pakeisti braškėmis ar juodaisiais serbentais – taip pat bus nepaprastai skanu! Labai rekomenduoju, jums tikrai patiks!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    230 gramų
  • Sviestas
    120 gramų (gerai atšaldytas)
  • Ledinis vanduo
    100 mililitrų (arba pagal poreikį)
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Šaldytos vyšnios
    300 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    50 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukraus pudra
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Šaldytų vyšnių atitirpinti nereikia.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Šaldytų vyšnių atitirpinti nereikia.
  • Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, įdėkite druskos, šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais. Įjunkite įrenginį maždaug vieną minutę.
    2. Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, įdėkite druskos, šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais. Įjunkite įrenginį maždaug vieną minutę.
  • Reklama
  • Gautus smulkius trupinius supilkite į erdvų dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
    3. Gautus smulkius trupinius supilkite į erdvų dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    4. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Reklama
  • Šaldytas vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami palaukite, kol cukrus visiškai ištirps.
    5. Šaldytas vyšnias suberkite į puodą, suberkite cukrų, uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami palaukite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Įmaišykite krakmolą ir palaukite, kol uogų mišinys pastebimai sutirštės.
    6. Įmaišykite krakmolą ir palaukite, kol uogų mišinys pastebimai sutirštės.
  • Reklama
  • Puodą su sutirštėjusiu uogų mišiniu nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
    7. Puodą su sutirštėjusiu uogų mišiniu nukelkite nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinkite.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, šiek tiek iškočiokite kočėlu, dėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, suformuodami apie 4 cm auk...
    8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, šiek tiek iškočiokite kočėlu, dėkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, suformuodami apie 4 cm aukščio šonus, šaukštu išlygindami vyšnių masę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Reklama
  • Atsargiai atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius skirtinguose dubenėliuose – pyragui trynių mums nereikės.
    9. Atsargiai atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius skirtinguose dubenėliuose – pyragui trynių mums nereikės.
  • Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų, plakdami palaipsniui suberkite cukraus pudrą.
    10. Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų, plakdami palaipsniui suberkite cukraus pudrą.
  • Reklama
  • Išimkite formą su pagrindu ir uogų sluoksniu iš orkaitės.
    11. Išimkite formą su pagrindu ir uogų sluoksniu iš orkaitės.
  • Į konditerinį maišelį su mėgstamu antgaliu pripildykite morengu ir mažomis porcijomis uždėkite ant uogų sluoksnio paviršiaus, kepkite pyr...
    12. Į konditerinį maišelį su mėgstamu antgaliu pripildykite morengu ir mažomis porcijomis uždėkite ant uogų sluoksnio paviršiaus, kepkite pyragą dar 15-20 minučių ir sumažinkite kaitinimo temperatūrą iki 150 laipsnių.
  • Gatavą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
    13. Gatavą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    14. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai