Bigusas iš raugintų kopūstų

Bigusas iš raugintų kopūstų

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Bigusas iš raugintų kopūstų – labai skanus ir sotus patiekalas. Paprastai jis ruošiamas iš įprastų šviežių kopūstų, bet kai jų nebuvo, bandžiau gaminti bigusą iš raugintų kopūstų - gavosi ne ką prasčiau. Aš gaminu lengvus raugintus kopūstus, nepridedant jokių rūkytų ingredientų. Pomidorų pasta maloniai gaivina raugintų kopūstų bigusą, o vasarą vietoj pastos dedu šviežius trintus pomidorus. Labai dažnai riebius šonkauliukus keičiu liesesne kiauliena. Bigusas yra mano mėgstamiausias patiekalas, kai reikia pamaitinti grupę vyrų.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rauginti kopūstai
    400 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kiauliena
    500 gramų
  • Pomidorų pasta
    3 šaukštai
  • Žalumynai
    30 gramų
  • Slyvos
    70 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaulieną supjaustykite gabalėliais.
    1. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais.
  • Susmulkinkite svogūną.
    2. Susmulkinkite svogūną.
  • Reklama
  • Mėsą apkepkite įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Suberkite svogūną ir nuolat maišydami pakepinkite dar...
    3. Mėsą apkepkite įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Suberkite svogūną ir nuolat maišydami pakepinkite dar 10 min. Įpilkite stiklinę vandens, sumažinkite ugnį ir troškinkite mėsą pusvalandį.
  • Pridėti raugintų kopūstų. Kadangi mano raugintuose kopūstuose yra daug morkų, šviežių nededu.
    4. Pridėti raugintų kopūstų. Kadangi mano raugintuose kopūstuose yra daug morkų, šviežių nededu.
  • Reklama
  • Suberkite kopūstą, vandeniu praskiestą pomidorų pastą ir troškinkite po dangčiu 10 min.
    5. Suberkite kopūstą, vandeniu praskiestą pomidorų pastą ir troškinkite po dangčiu 10 min.
  • Likus 10 minučių iki paruošimo, suberkite slyvas be kauliukų, žoleles, prieskonius ir druską.
    6. Likus 10 minučių iki paruošimo, suberkite slyvas be kauliukų, žoleles, prieskonius ir druską.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai