Pyragaičiai su rikota
5 (1 įvertinimai)
10-12 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pyragaičiai su rikota yra daug švelnesni nei su įprasta varške. Subtilus kreminis įdaras su puria tešla nepaliks abejingų. Rikotą galima nusipirkti parduotuvėje arba virti namuose, tai nėra sunku. Tešla minkšta ir labai puri. Nepilkite visų miltų į masę iš karto, kad tešla nepasidarytų labai tiršta ir kieta, nes miltai skiriasi.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo280 mililitrų
-
Kvietiniai miltai560 gramų
-
Cukrus90 gramų (50 gramų
-
Druska5 gramai
-
Kiaušinis1 gabalas
-
Šviežios mielės30 gramų
-
Augalinis aliejus110 gramų
-
Kepimo milteliai3 gramai
-
Ricotta250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į šiltą vandenį suberkite šviežias mieles, druską, cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį ir vėl viską išmaišykite. Į skystį sukratykite dalį miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Dalimis sukratydami miltus, minkykite minkštą, malonią liesti tešlą.
-
Reklama
-
3. Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir uždenkite švaria šluoste. Padėkite į šiltą vietą 45-60 minučių, kad pakiltų.
-
4. Įdarui iki vientisos masės išmaišykite rikotą, cukrų, kiaušinį, vanilinį cukrų.
-
Reklama
-
5. Padalinkite tešlą į vienodus gabalus ir iškočiokite į rutuliukus. Išdėliokite juos ant riebalais išteptos kepimo skardos, paliekant tarpus. Būsimus pyragaičius uždenkite švaria šluoste ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad pakiltų.
-
6. Kiekviename rutulyje padarykite įdubimus ir įdėkite rikotos įdarą, išlyginkite. Kepimo skardą su pyragaičiais dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Išimkite iškepusius pyragaičius, uždenkite juos audiniu 5-10 minučių ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama