Pyragaičiai su džiovintais vaisiais
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Pyragaičiai – pats savaime kaloringas patiekalas. Kad sumažinčiau jų žalą, kartais tešlą darau liesą. Štai kaip pasigaminti liesų džiovintų vaisių pyragus. Gaunasi labai skanu, visai mano šeimai patinka! Išdėliodami pyragėlius ant kepimo skardos stenkitės, kad jie būtų bent 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Mielinė tešla garsėja savo puošnumu. Kepant, pyragaičiai gali labai išsiplėsti. Turėkite tai omenyje!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai500 gramų
-
Džiovinti vaisiai300 gramų
-
Meduspagal skonį
-
Sausos mielės10 gramų
-
Vanduo280 gramų
-
Augalinis aliejus5 šaukštai
-
Vanilinas1 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus3 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Suberkite 3 arbatinius šaukštelius cukraus, šiek tiek druskos ir vanilės. Supilkite 3 valgomus šaukštus augalinio aliejaus. Viską gerai išmaišome. Išsijotus miltus suberkite į mieles su vandeniu. Minkykite elastingą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir valandą padėkite ant šiltai.
-
2. Pereikime prie įdaro. Slyvas su džiovintais abrikosais nuplaunu. Aš taip pat turiu graikinių riešutų. Aš juos spustelėjau ir sutryniau skiedinyje. Nuplautus džiovintus vaisius susmulkinau blenderiu. Sumaišiau juos su grūstais riešutais. Įdėtas šaukštas medaus. Jau sucukravau, tad nebaisu dėl įdaro, neištekės.
-
Reklama
-
3. Tešla padvigubėjo. Susmulkinu ir padalinu į mažus apskritimus. Iš tešlos gabalėlių iškočioju plonus paplotėlius. Ant viršaus uždėjau įdaro rutulį. Užsandarinau kraštus, formuoju pyragėlį.
-
4. Karščiui atsparų indą ištepu augaliniu aliejumi. Įdėjau ten pyragėlius. Taip pat patepu juos augaliniu aliejumi. Dedu į 180 laipsnių orkaitę pusvalandžiui.
-
Reklama
-
5. Kai pyragėliai gerai pakils ir paruduos, išimkite juos ir uždenkite rankšluosčiu. Galite valgyti karštą ir šaltą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama