Prieskoninis kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Prieskoninis kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

3.3 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
13 val.

Apie receptą

Mėgstate kepinius su daug džiovintų vaisių ir mažai tešlos? Šis receptas kaip tik tau! Neįtikėtinas prieskonių, džiovintų vaisių aromatas ir skonis, įlietas į konjaką, nepaliks abejingų. Džiovintus vaisius ir prieskonius galite naudoti savo nuožiūra. Naudojau jau paruoštą prieskonių mišinį imbieriniams sausainiams. Taip pat uogienę naudokite pagal savo skonį, aš naudojau feijoa uogienę. Prieš kepant visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Džiovinti vaisiai
    300 gramų
  • Vanduo
    200 gramų
  • Cukrus
    225 gramų (200 gramų
  • Konjakas
    100 mililitrų
  • Sviestas
    70 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Migdolų miltai
    25 gramai
  • Medus
    10 gramų
  • Uogienė
    20 gramų
  • Prieskoniai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra
    Pagal skonį (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite ir nusausinkite džiovintus vaisius. Didelius supjaustykite gabalėliais. Šviesius ir tamsius džiovintus vaisius sudėkite į skir...
    2. Nuplaukite ir nusausinkite džiovintus vaisius. Didelius supjaustykite gabalėliais. Šviesius ir tamsius džiovintus vaisius sudėkite į skirtingus stiklainius ir užpilkite sirupu, sandariai uždarykite. Norėdami tai padaryti, sumaišykite cukrų, vandenį ir konjaką. Viską užvirkite, virkite 2 minutes ir visiškai atvėsinkite. Palikite juos 12 valandų.
  • Reklama
  • Džiovintus vaisius suberkite į sietelį ir leiskite sirupui visiškai nuvarvėti.
    3. Džiovintus vaisius suberkite į sietelį ir leiskite sirupui visiškai nuvarvėti.
  • Minkštą sviestą su cukrumi išplakti į purią masę.
    4. Minkštą sviestą su cukrumi išplakti į purią masę.
  • Reklama
  • Kiaušinį įmuškite į sviestą ir vėl gerai išplakite.
    5. Kiaušinį įmuškite į sviestą ir vėl gerai išplakite.
  • Į mišinį supilkite medų, uogienę, prieskonius ir išplakite.
    6. Į mišinį supilkite medų, uogienę, prieskonius ir išplakite.
  • Reklama
  • Suberkite abu miltus ir žiupsnelį druskos, mentele išmaišykite.
    7. Suberkite abu miltus ir žiupsnelį druskos, mentele išmaišykite.
  • Į tešlą suberkite džiovintus vaisius ir išmaišykite.
    8. Į tešlą suberkite džiovintus vaisius ir išmaišykite.
  • Reklama
  • 11 x 20 centimetrų torto formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskleiskite.
    9. 11 x 20 centimetrų torto formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskleiskite.
  • Viršų uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Pyragą kepkite 140 laipsnių temperatūroje 2-2,5 val. Iškepus pyrago viršų sirupu ir...
    10. Viršų uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Pyragą kepkite 140 laipsnių temperatūroje 2-2,5 val. Iškepus pyrago viršų sirupu ir visiškai atvėsinkite, nenuimdami nuo popieriaus, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Pyragą suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi savaites. Po to apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite paga...
    11. Pyragą suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi savaites. Po to apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite pagal savo skonį.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai