Prieskoninis kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
3.3 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
13 val.
Apie receptą
Mėgstate kepinius su daug džiovintų vaisių ir mažai tešlos? Šis receptas kaip tik tau! Neįtikėtinas prieskonių, džiovintų vaisių aromatas ir skonis, įlietas į konjaką, nepaliks abejingų. Džiovintus vaisius ir prieskonius galite naudoti savo nuožiūra. Naudojau jau paruoštą prieskonių mišinį imbieriniams sausainiams. Taip pat uogienę naudokite pagal savo skonį, aš naudojau feijoa uogienę. Prieš kepant visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Džiovinti vaisiai300 gramų
-
Vanduo200 gramų
-
Cukrus225 gramų (200 gramų
-
Konjakas100 mililitrų
-
Sviestas70 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Migdolų miltai25 gramai
-
Medus10 gramų
-
Uogienė20 gramų
-
Prieskoniai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukraus pudraPagal skonį (pabarstymui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite džiovintus vaisius. Didelius supjaustykite gabalėliais. Šviesius ir tamsius džiovintus vaisius sudėkite į skirtingus stiklainius ir užpilkite sirupu, sandariai uždarykite. Norėdami tai padaryti, sumaišykite cukrų, vandenį ir konjaką. Viską užvirkite, virkite 2 minutes ir visiškai atvėsinkite. Palikite juos 12 valandų.
-
Reklama
-
3. Džiovintus vaisius suberkite į sietelį ir leiskite sirupui visiškai nuvarvėti.
-
4. Minkštą sviestą su cukrumi išplakti į purią masę.
-
Reklama
-
5. Kiaušinį įmuškite į sviestą ir vėl gerai išplakite.
-
6. Į mišinį supilkite medų, uogienę, prieskonius ir išplakite.
-
Reklama
-
7. Suberkite abu miltus ir žiupsnelį druskos, mentele išmaišykite.
-
8. Į tešlą suberkite džiovintus vaisius ir išmaišykite.
-
Reklama
-
9. 11 x 20 centimetrų torto formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskleiskite.
-
10. Viršų uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Pyragą kepkite 140 laipsnių temperatūroje 2-2,5 val. Iškepus pyrago viršų sirupu ir visiškai atvėsinkite, nenuimdami nuo popieriaus, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
11. Pyragą suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi savaites. Po to apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite pagal savo skonį.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama