Prancūziška kaimiška duona su raugu
4 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Kaimiškos prancūziškos raugo duonos gaminimas. Neapsakomas naminės duonos skonis ir aromatas. Atkreipkite dėmesį į receptą! Prancūziška duona išsiskiria ilgalaike šalta tešlos fermentacija, dėl kurios gatavi kepiniai įgauna sodrų skonį ir aromatą.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Viso grūdo kvietiniai miltai50 gramų
-
Kvietiniai miltai450 gramų (balti)
-
Druska12 gramų
-
Raugas100 gramų („Levito Madre“)
-
Vanduo340 mililitrų (šaltas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Šios rūšies duonoje galite naudoti bet kokius viso grūdo miltus kartu su aukščiausios kokybės kvietiniais miltais. Vanduo turi būti šaltas, tada duonos forma bus stabilesnė.
-
2. Į dubenį supilkite vandenį, suberkite raugo starterį, druską ir išsijotus miltus.
-
Reklama
-
3. Tešlos ingredientus sumaišykite taip, kad miltai sugertų visą drėgmę ir neliktų nesumaišytų vietų. Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir palikite 5-10 min. Nereikia ilgai minkyti tešlos. Tešla gana šlapia ir lipni. Dirbdami su ja, patogumo dėlei sudrėkinkite rankas.
-
4. Pailsėjusią tešlą dėkite ant darbinio paviršiaus ir ištempkite į stačiakampį, tada iš keturių pusių sulenkite į voką ir įdėkite į indą 2 valandoms, uždenkite plėvele.
-
Reklama
-
5. Po 2 valandų tešlą išimkite iš dubens, padėkite ant darbinio paviršiaus ir vėl ištempdami bei sulankstydami iš visų keturių pusių sulankstykite į voką.
-
6. Sulankstytą tešlą sudėkite į indą, šiek tiek pateptą augaliniu aliejumi fermentacijai.
-
Reklama
-
7. Įdėkite indą su tešla į šaldytuvą. Brandinimo laikas priklauso nuo temperatūros šaldytuve, kuo žemesnė temperatūra, tuo ilgiau bręs tešla. Paprastai fermentacija užtruks 12-20 valandų. Gatavos tešlos tūris padidės, o per visą paviršių susidarys oro burbuliukai.
-
8. Išimkite gatavą tešlą iš formos. Ant darbinio paviršiaus vėl sulenkite tešlą į voką ir apvalinkite ruošinį.
-
Reklama
-
9. Uždenkite tešlą ir palikite pailsėti. Prieš kepdami kepalą papuoškite įpjovomis.
-
10. Įkaitinkite orkaitę ir formą iki 250 laipsnių.
-
Reklama
-
11. Perkelkite tešlą kartu su kepimo popieriumi į formą, viršų apipurkškite vandeniu iš purškiamo buteliuko. Uždenkite formą dangčiu ir kepkite duoną 15 minučių 250 laipsnių temperatūroje. Tada nuimkite dangtį, sumažinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite duoną dar 20 minučių.
-
12. Duoną atvėsinkite ant grotelių.
-
13. Paprasčiausias kvapnios ir skanios duonos receptas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama