Portugališkos spurgos
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Portugališkos spurgos skiriasi tuo, kad jos tuščios, be įdaro, ir mažesnio dydžio. Užsirašykite šį receptą! Skanėstai iš vaikystės sugrąžina mus į tėvų namus, prie triukšmingo šeimos stalo. Mėgstami patiekalai iš šeimos receptų knygos kuria jaukumo ir šilumos atmosferą. Spurgos, keptos aliejuje, pabarstytos cukraus pudra, su įdaru arba be jo, puikiai tiks šeštadienį prie arbatos puodelio su didesne kompanija.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai300 gramų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Kondensuotas pienas1 šaukštas
-
Momentinės mielės1 šaukštas
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Sviestas4 šaukštai
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Augalinis aliejus300 mililitrų
-
Cukraus pudra3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Į dubenį persijokite miltus, įberkite cukraus ir druskos. -
Reklama
-
3. Įdėkite mielių. Viską išmaišykite. -
4. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite kondensuoto pieno ir ištirpinto sviesto. -
Reklama
-
5. Aktyviai plakdami viską išmaišykite. -
6. Į miltų sausą mišinį supilkite skystą kiaušinių masę. -
Reklama
-
7. Mentelėmis išminkykite vientisą, klampią tešlą. Dubenį su tešla palikite 30 minučių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad šiek tiek pakiltų. -
8. Tada tešlą įdėkite į konditerinį maišelį — tai labai patogu. Taip pat galite naudoti ledų šaukštą, kad porcijomis imtumėte tešlą. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų. -
Reklama
-
9. Storo dugno keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ant vidutinės ugnies. Porcijomis dėkite tešlą iš konditerinio maišelio, prieš tai nukirpdami jo galą žirklėmis. Arba dėkite tešlą šaukštu. Kepkite spurgas iki auksinės spalvos, maišydami mentelėle. -
10. Po to spurgas išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų. -
Reklama
-
11. Patiekite spurgas, šiek tiek pabarstytas cukraus pudra.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















