Portugališkos spurgos

Portugališkos spurgos

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Portugališkos spurgos skiriasi tuo, kad jos tuščios, be įdaro, ir mažesnio dydžio. Užsirašykite šį receptą! Skanėstai iš vaikystės sugrąžina mus į tėvų namus, prie triukšmingo šeimos stalo. Mėgstami patiekalai iš šeimos receptų knygos kuria jaukumo ir šilumos atmosferą. Spurgos, keptos aliejuje, pabarstytos cukraus pudra, su įdaru arba be jo, puikiai tiks šeštadienį prie arbatos puodelio su didesne kompanija.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    300 gramų
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Kondensuotas pienas
    1 šaukštas
  • Momentinės mielės
    1 šaukštas
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas
    4 šaukštai
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Augalinis aliejus
    300 mililitrų
  • Cukraus pudra
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į dubenį persijokite miltus, įberkite cukraus ir druskos.
    2. Į dubenį persijokite miltus, įberkite cukraus ir druskos.
  • Reklama
  • Įdėkite mielių. Viską išmaišykite.
    3. Įdėkite mielių. Viską išmaišykite.
  • Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite kondensuoto pieno ir ištirpinto sviesto.
    4. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite kondensuoto pieno ir ištirpinto sviesto.
  • Reklama
  • Aktyviai plakdami viską išmaišykite.
    5. Aktyviai plakdami viską išmaišykite.
  • Į miltų sausą mišinį supilkite skystą kiaušinių masę.
    6. Į miltų sausą mišinį supilkite skystą kiaušinių masę.
  • Reklama
  • Mentelėmis išminkykite vientisą, klampią tešlą. Dubenį su tešla palikite 30 minučių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad šiek tiek pakiltų.
    7. Mentelėmis išminkykite vientisą, klampią tešlą. Dubenį su tešla palikite 30 minučių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad šiek tiek pakiltų.
  • Tada tešlą įdėkite į konditerinį maišelį — tai labai patogu. Taip pat galite naudoti ledų šaukštą, kad porcijomis imtumėte tešlą. Pasirin...
    8. Tada tešlą įdėkite į konditerinį maišelį — tai labai patogu. Taip pat galite naudoti ledų šaukštą, kad porcijomis imtumėte tešlą. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų.
  • Reklama
  • Storo dugno keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ant vidutinės ugnies. Porcijomis dėkite tešlą iš konditerinio maišelio, prieš tai nukir...
    9. Storo dugno keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ant vidutinės ugnies. Porcijomis dėkite tešlą iš konditerinio maišelio, prieš tai nukirpdami jo galą žirklėmis. Arba dėkite tešlą šaukštu. Kepkite spurgas iki auksinės spalvos, maišydami mentelėle.
  • Po to spurgas išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
    10. Po to spurgas išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
  • Reklama
  • Patiekite spurgas, šiek tiek pabarstytas cukraus pudra.
    11. Patiekite spurgas, šiek tiek pabarstytas cukraus pudra.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai