Pomidorų padažas su obuoliais

Pomidorų padažas su obuoliais

4 (2 įvertinimai)

1 Porcija
25 min.

Apie receptą

Nepaprastai skanus pomidorų ir obuolių padažas patiks iš pirmo karto – jis saldžiarūgštis, vidutiniškai aštrus ir visiškai skiriasi nuo kitų padažų. Galima patiekti vietoj kečupo prie mėsos, žuvies. Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 350 ml talpos. Padažą galima dėti ruošiant antrus patiekalus: troškinius, padažus. Galima pasiimti su savimi į kelionę, iškylą ar į darbą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    300 gramų
  • Obuoliai
    3 vnt
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Actas 6%
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapas
    2~3 vnt
  • Malti juodieji pipirai
    3 žiupsniai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite nurodytus ingredientus.
    1. Paruoškite nurodytus ingredientus.
  • Pomidorus nuplaukite vandenyje, perpjaukite per pusę ir smulkiai sutarkuokite, nuimdami žievelę.
    2. Pomidorus nuplaukite vandenyje, perpjaukite per pusę ir smulkiai sutarkuokite, nuimdami žievelę.
  • Reklama
  • Obuolius nuplaukite vandenyje, nulupkite nuo jų žievelę, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą nelipniu d...
    3. Obuolius nuplaukite vandenyje, nulupkite nuo jų žievelę, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą nelipniu dugnu.
  • Pomidorų minkštimą su sultimis supilkite į puodą su obuoliais, nedelsdami įberkite druskos, granuliuoto cukraus ir kitų prieskonių.
    4. Pomidorų minkštimą su sultimis supilkite į puodą su obuoliais, nedelsdami įberkite druskos, granuliuoto cukraus ir kitų prieskonių.
  • Reklama
  • Padėkite puodą ant viryklės, įjunkite vidutinę ugnį ir troškinkite obuolių minkštimą pomidorų sultyse apie 15 minučių, kol visiškai sumin...
    5. Padėkite puodą ant viryklės, įjunkite vidutinę ugnį ir troškinkite obuolių minkštimą pomidorų sultyse apie 15 minučių, kol visiškai suminkštės.
  • Supilkite bekvapį, rafinuotą augalinį aliejų ir actą. Puodo turinį sutrinkite trintuvu, pašalindami lauro lapus. Gautą padažą vėl užvirin...
    6. Supilkite bekvapį, rafinuotą augalinį aliejų ir actą. Puodo turinį sutrinkite trintuvu, pašalindami lauro lapus. Gautą padažą vėl užvirinkite ant minimalios ugnies po dangčiu, kad neaptaškytų darbinio paviršiaus. Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį.
  • Reklama
  • Išjunkite ugnį ir į karštą stiklainį supilkite pomidorų-obuolių padažą.
    7. Išjunkite ugnį ir į karštą stiklainį supilkite pomidorų-obuolių padažą.
  • Nedelsdami uždarykite stiklainį karštu užsukamu dangteliu arba naudodami konservavimo raktą. Leiskite ruošiniui atvėsti, o tada perkelkit...
    8. Nedelsdami uždarykite stiklainį karštu užsukamu dangteliu arba naudodami konservavimo raktą. Leiskite ruošiniui atvėsti, o tada perkelkite į sandėliuką iki žiemos.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai