Pomidorų ir agurkų sultys
4.5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Šių sulčių skonis toks pat geras kaip ir įprastų, tačiau skonis daug lengvesnis ir kvepia gaiviai. Naudokite receptą! Sultims gaminti tinka pernokę agurkai ir pomidorai, kurie netinka konservuoti, bet nesugedę. Jei neturite sulčiaspaudės, agurkus galite sutarkuoti smulkia tarka, pomidorus susmulkinti trintuvu ir išspausti sultis. Geriausia sultis laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje vietoje.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1 kilogramas
-
Pomidorai1.5 kilogramo
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite pomidorus ir agurkus, pašalindami sugedusius, nuplaukite ir gerai nusausinikite.
-
2. Agurkus supjaustykite ir per sulčiaspaudę išspauskite sultis.
-
Reklama
-
3. Nuo pomidorų nuimkite stiebus, supjaustykite gabalėliais ir išspauskite sultis. Sumaišykite agurkų ir pomidorų sultis ir išmaišykite.
-
4. Sultis galite gerti iš karto, įberdami druskos pagal skonį.
-
Reklama
-
5. Sultis galima laikyti žiemai. Norėdami tai padaryti, kruopščiai išplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Penkias minutes virkite geležinius dangčius. Sultis supilkite į storadugnį puodą, pagal skonį pasūdykite ir padėkite ant vidutinės ugnies. Sultis užvirinkite ir virkite tris minutes.
-
6. Karštas sultis supilstykite į paruoštus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Grąžinkite stiklainius į pradinę padėtį ir laikykite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama