Plikytos tešlos čeburekai su degtine
3.8 (16 įvertinimai)
18 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Daugelis žmonių mėgsta čeburėkus, tačiau ne visi žino, kaip juos skanius pasigaminti namie. Pagal šį receptą tešla yra elastinga, plonai išsikočioja ir nesuplyšta. Kas, beje, yra labai svarbu! Kepant sultys iš įdaro neišteka, o maltos mėsos galite dėti kur kas daugiau nei į pirktinius čeburėkus. Plona pluta ir daug sultingo skanaus įdaro! Ar norite sužinoti, kaip pasigaminti čeburėkams plikytos tešlos su degtine? Tada būtinai perskaitykite šį receptą! Paprasta ir skanu!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai4 stiklinės
-
Karštas vanduo300 mililitrų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Degtinė1 šaukštas
-
Malta mėsa400 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Ledinis vanduo150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pagaminkite plikyta tešlą. Supilkite 1 puodelį labai karšto vandens (beveik verdančio vandens) į 1 puodelį miltų, gerai išmaišykite.
-
2. Į miltus įkulkite kiaušinį, įdėkite druską, cukrų, augalinį aliejų, degtinę, likusį vandenį.
-
Reklama
-
3. Išminkykite tešlą, tada uždenkite ją maistine plėvele ir palikite.
-
4. Į maltą mėsą pagal skonį įpilkite smulkintų svogūnų, ledinio vandens, druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Tada tešlą reikia padalyti į 3 dalis. Kiekvieną susukite į dešrelę ir supjaustykite į 6 lygias dalis. Iš kiekvieno iškočiokite ploną tešlos blyną.
-
6. Ant vienos tešlos blyno pusės uždėkite šaukštą maltos mėsos, uždenkite kita puse. Šakute tvirtai prispauskite čebureko kraštus.
-
Reklama
-
7. Kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos. Uždėkite gatavus čeburėkus ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
-
8. Paruoštus čeburėkus patiekite karštus!
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama