Pievagrybiai tešloje

Pievagrybiai tešloje

4 (5 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Įdomus skanaus ir neįprasto užkandžio receptas – perskaitykite, kaip kepti pievagrybius tešloje, ir jūsų kulinarinis arsenalas pasipildys dar viena originalaus užkandžio idėja. Apkepti pievagrybiai – tai užkandis, kuris tiks vegetarams ir gurmanams. Sultingi, karšti grybai traškioje tešloje pradžiugins bet kurį savitarnos stalą. Nustebinkite draugus ir palepinkite save – išmokite kepti pievagrybius tešloje!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    200 gramų (rinkitės mažus, tvarkingus grybus)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Miltai
    50 gramų
  • Džiūvėsėliai
    50 gramų
  • Augalinis aliejus
    1~2 stiklinės (aliejaus kiekis priklauso nuo jūsų keptuvės. Grybai turi plaukioti aliejuje)
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Grybus nuplaukite, nulupkite ir pavirkite pasūdytame vandenyje (virkite 10 min.).
    1. Grybus nuplaukite, nulupkite ir pavirkite pasūdytame vandenyje (virkite 10 min.).
  • Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu.
    2. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu.
  • Reklama
  • Išvirusius grybus pamerkite į kiaušinių mišinį.
    3. Išvirusius grybus pamerkite į kiaušinių mišinį.
  • Po to grybus apvoliokite miltuose.
    4. Po to grybus apvoliokite miltuose.
  • Reklama
  • Tada vėl pamirkykite kiaušinių mišinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
    5. Tada vėl pamirkykite kiaušinių mišinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Grybus panardinkite į verdantį aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    6. Grybus panardinkite į verdantį aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Patiekite karštą su šviežiomis žolelėmis ir daržovėmis. Skanaus!
    7. Patiekite karštą su šviežiomis žolelėmis ir daržovėmis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai