Pieno ir grietinėlės želė su uogomis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Lengvas desertas su uogomis – geriausias vasaros skanėstas, todėl rekomenduoju išmokti pasigaminti pieno ir grietinėlės želė su uogomis. Čia nėra nieko sudėtingo, tačiau desertas yra neįtikėtinai skanus. Prieš keletą metų išmokau gaminti pieno ir grietinėlės želė su uogomis, o dabar tai mūsų šeimos mėgstamiausias desertas. Būtinai naudokite pieno ir grietinėlės mišinį, kad želė būtų minkštesnė. Kaip uogas galite naudoti braškes, vyšnias ar mėlynes, atskirai arba jų mišinį. Norėdami sustingti, galite naudoti formuotą kekso formą arba nedidelius puodelius ir patiekti desertą porcijomis. Šią želė galite patiekti su klevų ar šokolado sirupu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Želatina20 gramų
-
Cukrus150 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Braškės350~400 gramų
-
Pienas400 mililitrų
-
Grietinėlė200 mililitrų (25% riebumo)
Gaminimo eiga
-
1. Želatiną išmirkykite 100 ml pieno, gerai išmaišykite ir leiskite išbrinkti. Sumaišykite 25% riebumo grietinėlę su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
-
2. Mišinį dėkite ant ugnies ir gerai pakaitinkite, bet neužvirinkite. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karštame piene.
-
Reklama
-
3. Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Braškes supjaustykite ketvirčiais. Formą nuplaukite šaltu vandeniu ir išdėliokite pusę uogų. Supilkite 1/3 pieno mišinio ir padėkite į šaldiklį 10 minučių.
-
4. Ant viršaus dėkite likusias braškes ir supilkite likusį pieno mišinį. Uždenkite formą maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 4 valandoms, kol desertas visiškai sustings.
-
Reklama
-
5. Deserto formą panardinkite į karštą vandenį ir išimkite želė į lėkštę. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama