Pieniškas batonas

Pieniškas batonas

4.8 (5 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Minkštas, skanus, kvapnus ir iš įprastų produktų! Pieniškas batonas – pavyzdys, kad skanią duoną galima išsikepti namuose, ir gana paprastai bei iš turimų ingredientų. Minkštas viduje, su rausvai traškia plutele. Neįtikėtinai kvapnus ir labai švelnus. Labai skanu, būtinai gaminkite, taip paprasta!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    300 gramų
  • Pienas
    220 mililitrų
  • Sausos mielės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas
    15 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus duonos gaminimo ingredientus.
    1. Paruoškite visus duonos gaminimo ingredientus.
  • Pirmiausia dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir sausas mieles. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių.
    2. Pirmiausia dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir sausas mieles. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Jei ant paviršiaus atsiranda „dangtelis“, mielės veikia ir galite pradėti ruošti tešlą.
    3. Jei ant paviršiaus atsiranda „dangtelis“, mielės veikia ir galite pradėti ruošti tešlą.
  • Į tešlą suberkite persijotus miltus ir druską.
    4. Į tešlą suberkite persijotus miltus ir druską.
  • Reklama
  • Išmaišykite tešlą šaukštu, supilkite augalinį aliejų.
    5. Išmaišykite tešlą šaukštu, supilkite augalinį aliejų.
  • Minkykite minkštą, elastingą tešlą. Sudėkite į dubenį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą apie 1 val.
    6. Minkykite minkštą, elastingą tešlą. Sudėkite į dubenį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą apie 1 val.
  • Reklama
  • Po kurio laiko tešla turėtų padidėti 2-3 kartus, kaip nuotraukoje.
    7. Po kurio laiko tešla turėtų padidėti 2-3 kartus, kaip nuotraukoje.
  • Tešlą permuškite, perkelkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į ovalo formą. Sutepkite paviršių minkštu sviestu.
    8. Tešlą permuškite, perkelkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į ovalo formą. Sutepkite paviršių minkštu sviestu.
  • Reklama
  • Tešlą susukite į vyniotinį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 20-30 min.
    9. Tešlą susukite į vyniotinį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 20-30 min.
  • Per tą laiką tešla dar pakils.
    10. Per tą laiką tešla dar pakils.
  • Reklama
  • Duonos paviršiuje padarykite įstrižus pjūvius. Sutepkite trupučiu pieno ar vandens ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 m...
    11. Duonos paviršiuje padarykite įstrižus pjūvius. Sutepkite trupučiu pieno ar vandens ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
  • Išimkite iškepusį batoną iš kepimo skardos ir leiskite jam atvėsti. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su kuo mėgstate. Gero apetito!
    12. Išimkite iškepusį batoną iš kepimo skardos ir leiskite jam atvėsti. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su kuo mėgstate. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.8/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai