Pieniškas batonas
4.8 (5 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Minkštas, skanus, kvapnus ir iš įprastų produktų! Pieniškas batonas – pavyzdys, kad skanią duoną galima išsikepti namuose, ir gana paprastai bei iš turimų ingredientų. Minkštas viduje, su rausvai traškia plutele. Neįtikėtinai kvapnus ir labai švelnus. Labai skanu, būtinai gaminkite, taip paprasta!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai300 gramų
-
Pienas220 mililitrų
-
Sausos mielės1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas15 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 šaukštas
-
Aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus duonos gaminimo ingredientus.
-
2. Pirmiausia dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir sausas mieles. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių.
-
Reklama
-
3. Jei ant paviršiaus atsiranda „dangtelis“, mielės veikia ir galite pradėti ruošti tešlą.
-
4. Į tešlą suberkite persijotus miltus ir druską.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite tešlą šaukštu, supilkite augalinį aliejų.
-
6. Minkykite minkštą, elastingą tešlą. Sudėkite į dubenį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą apie 1 val.
-
Reklama
-
7. Po kurio laiko tešla turėtų padidėti 2-3 kartus, kaip nuotraukoje.
-
8. Tešlą permuškite, perkelkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į ovalo formą. Sutepkite paviršių minkštu sviestu.
-
Reklama
-
9. Tešlą susukite į vyniotinį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 20-30 min.
-
10. Per tą laiką tešla dar pakils.
-
Reklama
-
11. Duonos paviršiuje padarykite įstrižus pjūvius. Sutepkite trupučiu pieno ar vandens ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
-
12. Išimkite iškepusį batoną iš kepimo skardos ir leiskite jam atvėsti. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su kuo mėgstate. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.8/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama